Antena Meniu Search
x

Video Mesajul simbolic transmis de Emmanuel Macron în China. Ce a obținut de la Xi Jinping

Să fie pace în lume? După 14 luni de război, China primeşte aprobarea Europei să negocieze armistiţiul în Ucraina. Emmanuel Macron şi Ursula von der Leyen au fost în vizită în Beijing, cu un mesaj clar. Iar Ucraina face primul pas spre un compromis.

de Redactia Observator

la 06.04.2023, 22:09

Vezi și

Poliţistul bun şi poliţistul rău. Emmanuel Macron şi Ursula von Der Leyen îi arată lui Xi Jinping că Europa este unită, dar contează pe el să participe la negocierile pentru pace.

Cu doar câteva zile în urmă, preşedinta Comisiei Europene îl critica pe conducătorul Chinei pentru legătura lui strânsă cu Vladimir Putin. Şi considera că planul de pace propus de China în februarie nu este viabil.

Ursula Von der Leyen a mers în China la invitaţia lui Emmanuel Macron

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Agresiunea Rusiei în a pus capăt unor decenii de pace în Europa şi ştiu că pot conta pe dumneavoastră pentru a aduce Rusia cu picioarele pe pământ şi pe toată lumea la masa negocierilor. 

Pe acelaşi subiect

Kremlinul are încredere în capacitatea de negociere a Chinei, dar purtătorul de cuvânt al lui Putin crede că, în acest moment, nu poate fi vorba despre o reglementare politică - operaţiunea specială din Ucraina continuă.

Ruşii lansează bombardamente în valuri. Cinci oameni au murit în atacuri în regiunea Doneţk, iar două oraşe au rămas fără electricitate. Preşedintele Chinei a acceptat rolul de mediator pentru pace şi a spus că va copera cu întreaga comunitate internaţională pentru ca războiul din Ucraina să nu scape de sub control. 

Xi Jinping, preşedintele Chinei: Cooperăm ca să rezolvăm efectele multiple ale crizei Ucrainene în agricultură, energie, finanţe, transport sau alte domenii. Şi ca să reducem impactul negativ al crizei ucrainene în lume, în special în ţările mai puţin dezvoltate. 

În ciuda prieteniei declarate cu Putin, Xi Jinping l-a avertizat de mai multe ori să nu se joace cu armele nucleare

A revenit asupra chestiunii şi Emmanuel Macron astăzi în Beijing, în condiţiile în care Vladimir Putin anunţase acum câteva zile că vrea să ducă arme nucleare în Belarus. A fost la Moscova, unde a discutat cu Lukaşenko până târziu, în noapte, şi a stârnit îngrijorarea acestuia. 

China este cel mai mare partener comercial al Uniunii Europene. Iar din vizita de la Beijing, Emmanuel Macron s-a ales cu promisiunea unei a doua linii de asamblare pentru Airbus în China. Suntem prieteni, parteneri de afaceri, semnăm contracte în beneficiul nostru, dar nu forţa nota şi nu trimite arme Rusiei, este mesajul primit de Xi Jinping la el acasă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Mesajul simbolic transmis de Emmanuel Macron în China. Ce a obținut de la Xi Jinping