Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Meseria extrem de căutată în Veneţia, dar ocolită de mulţi. ''Am dublat salariile, dar tot nu găsesc angajaţi''

În Veneția nu se mai găsesc brutari, fiind considerată o meserie grea. ''Și cei care au făcut asta în trecut, sunt acum toți pensionați.'' Este un strigăt de alarmă lansat de proprietarii brutăriei-magazin Forno Colussi, care are o istorie de peste 180 de ani. Fără forţa de muncă necesară, sunt obligați să se descurce fără ajutor suplimentar deoarece nu găsesc oameni dispuși să practice această meserie acolo. 

de Redactia Observator

la 05.04.2023 , 19:01

Imagine ilustrativă Imagine ilustrativă - Shutterstock

Paolo Stefani, președintele asociației brutarilor din Veneția și proprietarul brutăriei, a declarat că situația este dificilă pentru întreaga breaslă, dar că problema este și mai mare în Veneția, deoarece nu există brutari de meserie în oraș. Dedicat de o jumătate de secol unei profesii începute de bunicul soției sale, s-a văzut nevoit să facă față unei probleme la care nu se aştepta neapărat: forța de muncă, potrivit Il Gazzettino.

Cum explică situaţia antreprenorul italian

Stefani a adăugat că brutarii locuiesc pe ''continent'', ceea ce face ca transportul în Veneția să devină o problemă majoră. ''Sau mai degrabă, dacă există, trebuie să o cauți pe continent. Și aici apar problemele.'' 

Articolul continuă după reclamă

''Să ne gândim la o persoană care trebuie să călătorească noaptea pentru a ajunge la serviciu'', explică Ștefani, adăugând că producţia începe undeva în jurul miezului nopții. ''Din lipsa transportului în comun, ar dura cel puțin o oră și jumătate pentru a ajunge. Când pe continent, cu vehiculul propriu, ajungi la locul de muncă în câteva minute'', a spus acesta. 

Pe acelaşi subiect

Fornul Colussi este ultima brutărie din Piața San Marco. În timp, populația orașului a scăzut, iar consumul de pâine s-a dus pe aceeaşi pantă. În plus, există o concurență puternică din partea produselor găsite în marile magazine, care sunt vândute la prețuri mai mici decât pâinea artizanală. Însă, pâinea de supermarket este un produs industrial care nu are nimic în comun cu pâinea artizanală, care necesită un ciclu de producție de minim 12 ore.

Pentru a atrage un brutar, s-a gândit chiar că o soluție ar putea fi oferirea unui salariu mai mare, dar nu este întotdeauna ușor să-şi permită acest lucru: ''Am dublat salariile, dar tot nu găsesc!'' De asemenea, şi pandemia a agravat situația: ''I-a făcut pe mulți oameni să-și schimbe profesiile. Nu am concediat pe nimeni''. 

Stefani a declarat că ar fi nevoie de sprijin din partea guvernului pentru a încuraja brutarii să lucreze în Veneția. De asemenea, el sugerează o reducere de taxe și impozite.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vă consideraţi dependent de telefonul mobil?
Observator » Ştiri externe » Meseria extrem de căutată în Veneţia, dar ocolită de mulţi. ''Am dublat salariile, dar tot nu găsesc angajaţi''