Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Michelle Obama, discurs în premieră la mitingul Kamalei Harris din Michigan: "Nu înmânaţi destinele noastre unei persoane precum Trump"

Kamala Harris a apărut pe scena din Michigan ieri alături de Michelle Obama. Fosta primă doamnă a Statelor Unite a spus că un vot pentru Trump înseamnă un vot împotriva femeilor. La rândul său, Trump a avut un alt miting unde a invitat mai mulţi lideri musulmani alături de el. Unul dintre cele mai recente sondaje realizate îi arată pe cei doi rivali la egalitate în preferinţe. 

de Redactia Observator

la 27.10.2024 , 08:06

Cu numai zece zile înainte de alegerile prezidenţiale, Michelle Obama a apărut, pentru prima dată, la unul dintre mitingurile Kamalei. Fosta primă doamnă a Statelor Unite a criticat în Michigan modul în care Trump a gestionat pandemia COVID-19 şi a spus că, acum, este nevoie de un adult în Casa Albă. Subiectul principal abordat însă de Michelle Obama a fost cel al dreptului la avort. 

"Vă rog să nu înmânaţi destinele noastre unei persoane ca şi Trump, care nu ştie nimic despre noi (n.r. femeile), care a arătat un dispreţ profund faţă de noi. Un vot pentru el este un vot împotriva noastră (n.r. a femeilor), împotriva sănătăţii noastre, împotriva valorii noastre", a declarat Michelle Obama.

Pe scenă a urcat mai apoi Kamala Harris. Discursul democratei a fost însă imediat întrerupt de protestatari pro-palestinieni.

Vezi și

După ce grupul a părăsit mitingul, Kamala a spus că este, într-adevăr, necesar ca războiul să se încheie. Vicepreşedinta Statelor Unite a continuat prin a spune că ţara are nevoie de un preşedinte care va lupta pentru fiecare american în parte. 

Pe acelaşi subiect

Liderii musulmani şi-au exprimat sprijinul pentru Trump

Invitaţii speciali ai lui Trump la mitingul său tot din Michigan au fost lideri musulmani. Ei şi-au exprimat susţinerea pentru republican întrucât fostul preşedinte a promis pace şi sfârşitul războiului din Orientul Mijlociu. A continuat prin a critica aparaţia lui Beyonce la mitingul Kamalei din Texas.

Între timp, Donald Trump i-a acordat un interviu de trei ore celui mai în vogă realizator de podcasturi din SUA, Joe Rogan. Republicanul i-a dezvăluit lui Rogan cea mai mare greșeală a președinției sale. "Am ales câţiva oameni pe care nu trebuia să-i aleg. Neoconservatori sau oameni răi sau oameni neloiali", a declarat Donald Trump.

Între timp, alte patru state au dat startul votului anticipat - americanii din Florida, Michigan, New York şi New Jersey s-au putut duce la urne încă de ieri. Confrom unui sondaj realizat recent de cei de la Emerson, cei doi candidaţi din cursa pentru Casa Albă se află la egalitate în preferinţele alegătorilor, fiecare având 49% din susţinere. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Mergeţi să votaţi la alegerile parlamentare?
Observator » Ştiri externe » Michelle Obama, discurs în premieră la mitingul Kamalei Harris din Michigan: "Nu înmânaţi destinele noastre unei persoane precum Trump"