Antena Meniu Search
x

Microbuz şcolar din Beiuş, plin cu elevi, accident teribil în Ungaria. O adolescentă a murit

Un microbuz şcolar din Beiuş, plin cu elevi, a fost implicat într-un accident teribil în Ungaria. O adolescentă a murit, un adolescentă e în comă, după ce maşina s-a izbit de semiremorca unei cisterne de lapte care circula în faţa ei.

de Redactia Observator

la 10.05.2019, 16:53

Un microbuz şcolar din Beiuş, plin cu elevi, a fost implicat într-un accident teribil în Ungaria. O adolescentă a murit, un adolescentă e în comă, după ce maşina s-a izbit de semiremorca unei cisterne de lapte care circula în faţa ei.

Accidentul s-a produs lângă Cegléd, joi spre vineri noaptea, pe A4, iar în microbuz erau doi şoferi români, 11 elevi adolescenţi şi 4 însoţitori ai acestora. Adolescenţii, din Spania şi Portugalia, plecaseră de la Beiuş şi mergeau spre aeroportul Ferihegy.

András Tamás, purtătorul de cuvânt al Căpităniei judeţene de Poliţie Pest, a declarat presei maghiare că, în urma impactului, o adolescentă în vârstă de 16 ani din Portugalia a murit pe loc, iar mai multe persoane au rămas încarcerate. Un băiat din Ialia, care a stat lângă adolescenta portugheză, a intrat în stare de şoc şi a fost transportat la un spital din Budapesta.

Ceilalţi copii şi însoţitorii care au scăpat nevătămaţi au fost transportaţi de maşini de poliţie la aeroport, pentru a prinde cursa spre casă. 

Tinerii beiuşeni care şi-au petrecut ultimele zile cu adolescenţii implicaţi în accident sunt în stare de şoc, conform ebihoreanul.ro. "Nu îmi revin nici eu. Suntem foarte afectaţi de ceea ce s-a întâmplat", a declarat pentru directorul Colegiului Samuil Vulcan, Mihaela Ilieş. 

Potrivit acesteia, adolescenţii implicaţi în accidentul rutier au petrecut 5 zile la Beiuş, în perioada 5-9 mai, în cadrul unui proiect Erasmus Plus. "Proiectul se numeşte EUROPIA - Building New European Dreams şi la noi s-a derulat etapa a 3-a. Au fost în total 29 de copii şi 10 însoţitori la Beiuş, din Italia, Portugalia, Germania, Grecia, Franţa, toţi s-au simţit extraordinar. Când au venit, au venit împreună, cu un autocar. Acum, grupurile de copii din Italia şi Portugalia au decis să plece noaptea, că aveau avion dimineaţa. Au plecat cu microbuzul unei companii de transport din Beiuş", a mai precizat aceasta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Microbuz şcolar din Beiuş, plin cu elevi, accident teribil în Ungaria. O adolescentă a murit