Antena Meniu Search
x

Mii de egipteni cer "prabusirea regimului Morsi"

Mii de egipteni l-au huiduit pe presedintele islamist, acestia strigand "Cara-te!" si agitand cartoane de culoare rosie, in Piata Tahrir

Piata Tahrir e un loc simbolic in care au revenit atmosfera si sloganurile revolutiei din 2011 impotriva lui Hosni Mubarak, conform AFP. "Poporul vrea prabusirea regimului", striga multimea.  Barbati, femei si copii agita o multime de cartoane de culoarea rosie si scandeaza "Morsi, cara-te", intr-un vacarm de fluiere si vuvuzele.

"Este a doua revolutie si va porni de aici, pentru ca Tahrir este simbolul revolutiei", afirma Ibrahim Hammuda, un tamplar venit de la Damiatta, pe coastele Mediteranei, pentru a se alatura manifestantilor in capitala. In 2011, multimea iesea pe strada purtand portrete ale demnitarilor regimului Mubarak barate cu un "x" de culoarea rosie.

Acum, manifestatii agita fotografii ale liderilor Fratilor Musulmani, miscarea din care provine Morsi, si ele barate cu un "x" de culoarea rosie.

Mohamed Morsi a fost ales in iunie 2012, in urma primelor alegeri prezidentiale libere din istoria tarii. Dar, in prezent, critcii sai il acuza ca guverneaza exclusiv spre profitul taberei islamiste si ca neaga idealuri democratice ale revoltei, fara care nu ar fi ajuns la putere. Ei ii reproseaza ca a nu si-a respectat promisiunea de a fi "presedintele tuturor egiptenilor" si ca lasa economia sa se prabuseasca in cadere libera.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Mii de egipteni cer "prabusirea regimului Morsi"