Antena Meniu Search
x
LIVE

Miliardarul Thomas H. Lee s-a sinucis la 78 de ani. A fost găsit împuşcat în biroul său din Manhattan

Miliardarul american Thomas H. Lee s-a sinucis la vârsta de 78 de ani. Spre disperarea familiei, echipajele de la poliţie şi salvare l-au găsit împuşcat mortal în biroul său. 

De Redactia Observator la 24.02.2023, 08:20
Thomas H. Lee
Miliardarul Thomas H. Lee s-a sinucis la 78 de ani - Getty Images

Miliardarul american Thomas H. Lee, considerat un pionier al investițiilor de capital privat și al achizițiilor prin îndatorare, a murit la vârsta de 78 de ani, a anunțat joi familia sa într-un comunicat, fără a preciza cauza decesului.

Miliardarul s-ar fi sinucis în biroul său din Manhattan

New York Post, citând surse neidentificate din cadrul poliției, a relatat că Lee a fost descoperit mort joi dimineață în biroul său de pe Fifth Avenue din Manhattan, sediul firmei sale de investiții, în urma unei răni autoprovocate prin împușcare, potrivit Mediafax. El a fost găsit după ce poliția a răspuns la un apel de urgență.

Reuters nu a putut confirma imediat cauza decesului. Departamentul de poliție din New York a declarat că personalul serviciului medical de urgență care a răspuns la un apel la 911 pe Fifth Avenue în jurul acelei ore a găsit un "bărbat care a fost declarat mort la fața locului".

Poliția nu a oferit alte detalii și a precizat că biroul medicului legist al orașului va stabili cauza și modul în care a survenit decesul. Biroul medicului legist nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

"Familia este extrem de afectată de moartea lui Tom", a declarat familia lui Lee într-o declarație. "Inimile noastre sunt frânte. Cerem ca intimitatea noastră să fie respectată și să ni se permită să plângem".

Cine a fost Thomas H. Lee

Lee a fost fondator și președinte al Lee Equity, pe care a înființat-o în 2006, iar anterior a fost președinte și CEO al Thomas H. Lee Partners, pe care a fondat-o în 1974, potrivit unei declarații biografice publicate de familia sa.

În ultimii 46 de ani, Lee a fost responsabil pentru investiții de capital în valoare de peste 15 miliarde de dolari în sute de tranzacții, inclusiv achiziția și vânzarea ulterioară a unor mărci precum Snapple Beverages și Warner Music.

De asemenea, a fost cunoscut ca filantrop și administrator care a făcut parte din consiliile de administrație ale multor organizații, printre care Lincoln Center, Muzeul de Artă Modernă, Universitatea Brandeis, Universitatea Harvard și Muzeul Patrimoniului Evreiesc.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Miliardarul Thomas H. Lee s-a sinucis la 78 de ani. A fost găsit împuşcat în biroul său din Manhattan