Antena Meniu Search
x

"Militari de top, politicieni şi agenţi de propagandă ai Rusiei" pe lista celor 600 de suspecți de crime de război din Ucraina

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a vorbit într-o conferință de presă de la Haga despre evoluția anchetelor despre crimele de război făcute de soldații ruși de la începutul invaziei. Ea a explicat că au fost identificați 600 de suspecți, pe această listă aflându-se "militari de top, politicieni şi agenţi de propagandă ai Rusiei", notează News.ro.

de Adrian Popovici

la 31.05.2022, 17:39

Irina Venediktova, procurorul general al Ucrainei
Irina Venediktova a anunțat că au fost identificați 600 de ruși suspectați de crime de război în ucraina. - Profimedia

Venediktova a mai explicat în această conferință de presă că investigarea acuzațiilor de crime de război a fost posibilă cu ajutorul pe care Ucraina l-a primit dela Curtea Penală Internațională,  Polonia și Lituania. În plus, procurorul general a mai precizat că acestor eforturi urmează să se alăture Estonia, Letonia și Slovacia.

Curtea Penală Internațională va deschide un birou în Kiev pentru investigarea crimelor de război 

Karim Khan, procurorul Curții Penale Internaționale care conduce eforturile de investigare a crimelor de război care au avut loc în Ucraina a anunțat că urmează deschiderea unui birou al acestei intituții în Kiev și că pe teren au fost trimiși 42 de anchetatori și criminaliști.

După cum a explicat Venediktova, ajutorul oferit de țările din întreaga lume și instituțiile internaționale este vital pentru investigarea tuturor crimelor de război care au avut loc în Ucraina. Aceasta a mai anunțat că, momentan, procurorii ucraineni investighează deja peste 8.000 de acuzații de nerespectare a legislației internaționale legate de modul în care se poartă conflictele armate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "Militari de top, politicieni şi agenţi de propagandă ai Rusiei" pe lista celor 600 de suspecți de crime de război din Ucraina