Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ministrul german de Externe, vizită surpriză la Harkov. Annalena Baerbock a ajuns în Ucraina cu trenul, din Polonia

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a efectuat, marţi, o vizită neanunţată în Ucraina, deplasându-se inclusiv în oraşul Harkov, situat în estul ţării, afirmă oficiali germani şi ucraineni.

de Redactia Observator

la 10.01.2023 , 18:46

Ministrul german de Externe, în Ucraina
Ministrul german de Externe, în Ucraina - Profimedia

Annalena Baerbock a ajuns marţi dimineaţă la Kiev, printr-o călătorie cu trenul, din Polonia. După întâlniri cu oficiali ucraineni, Annalena Baerbock şi ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, s-au deplasat în cursul după-amiezii în oraşul Harkov, situat în estul Ucrainei, conform unor oficiali citaţi de cotidianul Le Monde.

Ministrul german de Externe, în Ucraina

Aceasta este prima vizită efectuată de un membru al Guvernului german în estul Ucrainei de la începerea invaziei militare ruse, în februarie 2022, notează postul de televiziune RTL, conform Mediafax.

Articolul continuă după reclamă

"Astăzi, eu şi Annalena Baerbock am vizitat într-un moment de război oraşul Harkov, unde Rusia a produs suferinţe enorme. Harkov este acum un simbol al contraofensivelor ucrainene de succes, care demonstrează că Ucraina va câştiga, prin susţinere suficientă a partenerilor. Nu am niciun dubiu că va veni asistenţă militară suplimentară din partea Germaniei", a declarat Dmitro Kuleba, pe Twitter.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Ministrul german de Externe, vizită surpriză la Harkov. Annalena Baerbock a ajuns în Ucraina cu trenul, din Polonia