Antena Meniu Search
x

Misiune contracronometru de salvare a copiilor blocaţi în peştera din Thailanda. Adolescenţii vor lua lecţii de înot

Miracol în Thailanda! După 10 zile în care aproape nimeni nu mai spera că trăiesc, 12 copii şi antrenorul lor de fotbal au fost găsiţi în viaţă, în peştera inundată unde dispăruseră.

Vezi și

Miracol în Thailanda! După 10 zile în care aproape nimeni nu mai spera că trăiesc, 12 copii şi antrenorul lor de fotbal au fost găsiţi în viaţă, în peştera inundată unde dispăruseră.

Slăbiţi, dar în stare bună, după zilele petrecute fără mâncare şi cu extrem de puţin aer, cei 12 copii şi antrenorul lor au fost găsiţi. 

Trei scafandri britanici le-au dat de urmă la 5 kilometri de intrarea principală. La câteva sute de metri de locul unde, pe 24 iunie le-au găsit lucrurile. 

O echipă internaţională lucrează contracronometru de câteva zile, ca să îi salveze. Provocarea însă, abia acum începe.

Pe acelaşi subiect

20 de pompe extrag apă fără oprire, dar accesul în grotele inundate rămâne periculos şi extrem de dificil. Cea mai rapidă metodă de salvare ar fi ca adolescenţii să înveţe să facă scufundări. Unii dintre ei nu ştiu, însă, nici să înoate.

CHIANG RAI, guvernator:

Operaţiunea noastră de salvare a înregistrat un mare succes, dar provocările abia încep. Nu vom renunţa până nu vor fi în siguranţă. Nivelul apei este foarte ridicat aşa că va trebui să îi învăţăm să înoate ca să îi scoatem de acolo. Le vom da măşti de scandandru ca să fie în siguranţă!

Salvatorii vor încerca şi să spargă peretele grotei, dar trebuie să găsească cea mai rapidă cale să ajungă la ei fără să rişte o prăbuşire. Veşti proaste vin şi de la meteorolgi, care avertizează că în câteva zile grota ar putea fi inundată total. Copiii au intrat în peşteră pe 23 iunie, după antrenamentul la fotbal, şi au fost blocaţi de ape. Ei au primit deja alimente şi medicamente, iar medicii spun că starea lor este bună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Misiune contracronometru de salvare a copiilor blocaţi în peştera din Thailanda. Adolescenţii vor lua lecţii de înot