Antena Meniu Search
x

Video Miza cuceririi orașului Bahmut. Rusia sacrifică sute de soldați zilnic pentru a obține victoria: "E o chestiune de principiu pentru ei"

Rezistă la limită, dar armata ucraineană nu se retrage din Bahmut. Militarii spun că vor apăra oraşul, pe care-l consideră deja un simbol, până la ultima suflare. Ruşii anunţă că vor continua asaltul până la cucerirea deplină a Bahmutului, pe care îl consideră un punct strategic important pentru penetrarea apărarii ucrainene din Donbas. Între timp, Rusia primeşte susţinerea absolută a Chinei, care a anunţat că relaţia dintre Moscova şi Beijing aduce un echilibru ordinii mondiale.

de Redactia Observator

la 07.03.2023, 20:45

Vezi și

Cruzimea ruşilor nu pare să aibă limită pe frontul din Ucraina. Imagini cumplite postate pe reţele sociale surprind momentul în care un soldat ucrainean este executat fără milă, deşi era neînarmat. Apucă doar să mai tragă un ultim fum dintr-o ţigară, ultimele sale cuvinte au fost "Glorie Ucrainei". Zelenski promite că moartea sa va fi răzbunată.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Doresc ca noi toţi, împreună, uniţi, să răspundem vorbelor sale: "Glorie acestui erou, glorie eroilor, glorie Ucrainei". Şi îi vom găsi pe ucigaşi.

Bahmutul a ajuns iadul pe pământ. După bătălii crâncene, pentru fiecare metru de teritoriu, trupele ruseşti au reuşit să încercuiască oraşul şi să ocupe mai multe poziţii. Pierd sute de soldaţi pe zi, vor însă să-i aducă cu orice preţ o victorie lui Vladimir Putin. Mai ales că bătălia a căpătat importanţă crucială pentru puterea militară de la Kremlin, fiind motiv dedispută între şeful mercenarilor Wagner şi Ministerul Apărării de la Moscova.

Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării: Eliberarea oraşului Artemovsk continuă. Oraşul este un centru important pentru trupele ucrainene din Donbas. Preluarea controlului ar însemna să putem înainta şi mai mult cu acţiunile ofensive, ca să spargem apărarea Forţelor Armate ale Ucrainei.

Pe acelaşi subiect

Cucerirea orașului Bahmut, o "chestiune de principiu" pentru ambele tabere

Încercuiţi de ruşi de mai multe zile ultimii militari ucraineni care apără Bahmutul spun că vor să lupte până la ultimul. S-ar fi retras acum în estul oraşului, de unde contratacă neîncetat poziţiile inamice. 

Comandant ucrainean: Cucerirea Bahmutului e o chestiune de principiu pentru ei. Iar pentru noi e o chestiune de principiu să-l apărăm. Nu e doar un oraş, e un simbol, e fortăreaţa Bahmut. Suntem pe pământul nostru, iar să cedăm oraşele şi satele noastre acestor nenorociţi e inacceptabil.

Rezistenţa lor este o strategie prin care vor să producă cât mai multe pagube armatei ruse şi mercenarilor Wagner. Deja rămasă fără luptători, gruparea paramilitară a început recrutările în sălile de fitness din Rusia.

Cosmin Popa, expert în spaţiul ex-sovietic: Cucerirea acestui oraş, dar şi tăierea liniilor de aprovizionare ucrainene ar putea consolida poziţiile ruseşti în perspectiva unei viitoare, probabile, ipotetice, către Kramatorsk şi Slaviansk, ceea ce ar permite practic capturarea întregii părţi de sud-est a Ucrainei.

Rusia ar putea primi în curând un ajutor militar decisiv. China este decisă să sfideze Occidentul şi nu mai asscunde că ar putea trimite arme ruşilor. Noul ministru de externe de la Beijing susţine că ţara sa are tot dreptul să sprijine Rusia, cât timp Statele Unite ajută Taiwanul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Miza cuceririi orașului Bahmut. Rusia sacrifică sute de soldați zilnic pentru a obține victoria: "E o chestiune de principiu pentru ei"