Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Moartea lui Ariel Sharon a împărţit lumea în două tabere

Zeci de milioane îl plâng pe fostul premier, pe care-l consideră un erou. Lumea arabă în schimb a primit cu bucurie vestea morţii sale.

de Redactia Observator

la 12.01.2014 , 10:17

Oamenii din Israel se înclină la plecarea lui Ariel Sharon, fostul prim-ministru. Arik a fost înainte de toate un războinic şi un comandant curajos.

Nu îi era teamă de nimic, a luat decizii dificile şi le-a implementat cu curaj, a spus SHIMON PERES, preşedintele israelian.

Ariel Sharon, sau Arik cum îl alintau apropiaţii s-a stins la 85 de ani, după opt ani în care a fost în comă.

Vezi și

Drapelul israelian a fost coborât în bernă la parlamentul din Ierusalim în semn de doliu.

Era un bărbat extraordinar, un comandant excepţional care şi-a impresionat şi iubit poporul, a mai spus liderul statului israelian.

Oficialii israelieni au doar cuvinte de laudă pentru fostul prim-ministru, însă deciziile sale controversate i-au adus ura palestinienilor.

Poporul nostru palestinian trăieşte un moment istoric: moartea acestui criminal ai căror mâini sunt pătate cu sângele oamenilor şi liderilor noştri, a declarat SAMI ABU ZUHRI, purtătorul de cuvânt al Hamas din Gaza.

Moartea lui Sharon a fost sărbătorită în stradă de palestinieni, care au împărţit prăjituri oamenilor şi au ars poze cu fostul premier israelian.

 Mă bucur că a murit! Pentru că i-a fugărit pe evrei din casele lor şi a provocat multă suferinţă, a spus unul dintre palestinienii care a sărbătorit.

Moartea lui Sharon nu le-a adus uşurare celor care şi-au pierdut rudele în masacrele din Liban comise în timpul invaziei israeliene, sub mandatul său.

Sharon a rămas, însă, un lider îndrăgit în memoria israelienilor.

Şi oficialii români au transmis mesaje de condoleanţe poporul israelian.

Citește Mesajele transmise de Victor Ponta și Traian Băsescu

Fostul premierul israelian Ariel Sharon a avut legături strânse cu România. A fost căsătorit cu două surori născute la Braşov şi plecate în Israel cu familia. A rămas o personalitate marcantă în viziunea evreilor din ţara noastră.

Important e că a fost în România, s-a întânit cu Ceauşescu şi a fost unul din cei care au făcut posibilă continuitatea în relaţiile diplomatice, economice şi politice dintre România şi Israel, a spus AUREL VAINER, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic.

Familia şi apropiaţii fostului premier au fost alături de el în ultimele momente în viaţă. Ariel Sharon va fi înmormântat, luni, la ferma sa din sudul ţării.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri externe » Moartea lui Ariel Sharon a împărţit lumea în două tabere