Antena Meniu Search
x

Moartea lui Ariel Sharon a împărţit lumea în două tabere

Zeci de milioane îl plâng pe fostul premier, pe care-l consideră un erou. Lumea arabă în schimb a primit cu bucurie vestea morţii sale.

Vezi și

Oamenii din Israel se înclină la plecarea lui Ariel Sharon, fostul prim-ministru. Arik a fost înainte de toate un războinic şi un comandant curajos.

Nu îi era teamă de nimic, a luat decizii dificile şi le-a implementat cu curaj, a spus SHIMON PERES, preşedintele israelian.

Ariel Sharon, sau Arik cum îl alintau apropiaţii s-a stins la 85 de ani, după opt ani în care a fost în comă.

Drapelul israelian a fost coborât în bernă la parlamentul din Ierusalim în semn de doliu.

Era un bărbat extraordinar, un comandant excepţional care şi-a impresionat şi iubit poporul, a mai spus liderul statului israelian.

Oficialii israelieni au doar cuvinte de laudă pentru fostul prim-ministru, însă deciziile sale controversate i-au adus ura palestinienilor.

Poporul nostru palestinian trăieşte un moment istoric: moartea acestui criminal ai căror mâini sunt pătate cu sângele oamenilor şi liderilor noştri, a declarat SAMI ABU ZUHRI, purtătorul de cuvânt al Hamas din Gaza.

Moartea lui Sharon a fost sărbătorită în stradă de palestinieni, care au împărţit prăjituri oamenilor şi au ars poze cu fostul premier israelian.

 Mă bucur că a murit! Pentru că i-a fugărit pe evrei din casele lor şi a provocat multă suferinţă, a spus unul dintre palestinienii care a sărbătorit.

Moartea lui Sharon nu le-a adus uşurare celor care şi-au pierdut rudele în masacrele din Liban comise în timpul invaziei israeliene, sub mandatul său.

Sharon a rămas, însă, un lider îndrăgit în memoria israelienilor.

Şi oficialii români au transmis mesaje de condoleanţe poporul israelian.

Citește Mesajele transmise de Victor Ponta și Traian Băsescu

Fostul premierul israelian Ariel Sharon a avut legături strânse cu România. A fost căsătorit cu două surori născute la Braşov şi plecate în Israel cu familia. A rămas o personalitate marcantă în viziunea evreilor din ţara noastră.

Important e că a fost în România, s-a întânit cu Ceauşescu şi a fost unul din cei care au făcut posibilă continuitatea în relaţiile diplomatice, economice şi politice dintre România şi Israel, a spus AUREL VAINER, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic.

Familia şi apropiaţii fostului premier au fost alături de el în ultimele momente în viaţă. Ariel Sharon va fi înmormântat, luni, la ferma sa din sudul ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Moartea lui Ariel Sharon a împărţit lumea în două tabere