Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mobilizare într-un oraș din Italia, pentru ajutorarea unui român care doarme pe străzi

Un român fără adăpost, care trăiește pe străzile din orașul italian Policoro, a stârnit îngrijorare în comunitatea locală. O asociație a reușit pentru moment să-l spitalizeze și să îl cazeze la un hotel, însă speră că municipalitatea se va implica pentru a-i oferi bărbatului un trai decent.

de Redactia Observator

la 04.03.2020 , 17:45

Mobilizare într-un oraș din Italia, pentru ajutorarea unui român care doarme pe străzi Românul și-a petrecut ultimele luni pe străzi, după ce a rămas fără serviciu - www.lecronachelucane.it

Un român fără adăpost, care trăiește pe străzile din orașul italian Policoro, a stârnit îngrijorare în comunitatea locală. O asociație a reușit pentru moment să-l cazeze la un hotel, însă speră că municipalitatea se va implica pentru a-i oferi bărbatului un adăpost stabil.

După o iarnă grea și friguroasă, starea de sănătate a românului, care-și făcea veacul într-o stație de autobuz, s-a înrăutățit vizibil.

Publicația lecronachelucane.it scrie că bărbatul, care se identifică ca fiind Vittorio, ar fi fost angajat la un moment dat, însă atunci când ar fi cerut banii pentru munca prestată angajatorul l-ar fi refuzat.

Articolul continuă după reclamă

De atunci bărbatul de 56 de ani a stat pe străzi, în apropierea supermaket-urilor, cerându-le localnicilor sandvișuri sau mărunțiș pentru mâncare.

Timp de luni întregi, românul a locuit într-un parc de mașini abandonate, însă în ultima perioadă a fost nevoit să-și petreacă nopțile într-un cort, pe temperaturi de iarnă.

Președintele asociației din Policoro care a semnalat cazul românului, Vito Trali, a intrat în contact cu acesta și chiar a reușit să-l cazeze temporar la un hotel.

Cetățenii speră ca municipalitatea va interveni la timp și-l va ajuta pe bărbat. Pentru moment, acesta are nevoie de un adăpost stabil și cald, ținând cont că temperaturile sunt în continuare scăzute pe timpul nopții iar starea de sănătate i se șubrezește.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Mobilizare într-un oraș din Italia, pentru ajutorarea unui român care doarme pe străzi