Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care mall-ul din Kremenchuk este spulberat de o rachetă rusească. Oficial ucrainean: "Nu e o simplă greşeală, e genocid"

Rusia nu mai ţine cont de nimic în războiul din Ucraina. Armata rusă a bombardat un mall din Kremenchuk sub pretextul că era o zonă dezafectată în care erau depozitate arme.

de Redactia Observator

la 29.06.2022, 09:08

Vezi și

Doar că mall-ul era cât se poate de funcţional. 18 persoane şi-au pierdut viaţa în urma bombardamentului, 60 au fost rănite, iar 36 sunt date dispărute. Imediat după atac, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut comunităţii internaţionale să catologheze Rusia drept "stat terorist".

Anton Gerashchenko, consilierul ministrului de Interne din Ucraina, a publicat pe contul său de Twitter imagini cu momentul exact în care racheta rusească distruge complet mall-ul din Kremenchuk. Gerashchenko spune că acest gest nu a fost o greşeală, o simplă eroare de calcul, ci un genocid deliberat împotriva poporului ucrainean. Potrivit aceluiaşi oficial ucrainean, racheta care a lovit în Kremenchuk este un X-22, care este de fapt o rachetă anti-navă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Momentul în care mall-ul din Kremenchuk este spulberat de o rachetă rusească. Oficial ucrainean: "Nu e o simplă greşeală, e genocid"