Meniu
Search
x

Momentul în care o fetiţă de 7 ani este scoasă de sub dărâmăturile blocului din Kiev, bombardat de ruşi - VIDEO

O fetiță de șapte ani a fost salvată din ruinele unui bloc care a fost lovit de atacurile aeriene rusești ce au avut loc în Kiev, duminică dimineaţa.

De Ovidiu Cojocaru la 26.06.2022, 14:24

Imaginile cu puternic impact emoţional distribuite de serviciile de urgență ale Ucrainei arată cum copilul este scos din clădirea parțial prăbușită și transportat cu targa la o ambulanță, scrie The Independent.

Rusia a atacat capitala Ucrainei la primele ore ale dimineții de duminică, lovind cel puțin două clădiri rezidențiale, a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko.

Ruşii au atacat Kievul

Un atac neaşteptat al ruşilor au avut loc în această dimineaţă, la ora 05:30. Armata rusă a bombardat Kievul. Patru rachete au lovit capitala Ucrainei. Mai multe explozii au avut loc duminică dimineața în cartierul istoric Shevchenkivskiy din capitala ucraineană Kiev, a declarat primarul orașului, Vitali Klitschko, pe Telegram. Nu există, deocamdată, informații legate de eventuale victime, anunță Reuters, citat de Mediafax. "Echipaje de ambulanță și salvatori trimiși la fața locului. Informații mai detaliate - mai târziu", a spus Klitschko. "Locuitorii sunt salvați și evacuați din două clădiri".

Pe acelaşi subiect

Cartierul istoric, unul dintre cele mai centrale din Kiev, găzduiește un grup de universități, restaurante și galerii de artă. Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, dar a renunțat la un avans rapid asupra Kievului în fața unei rezistențe acerbe susținute de armele occidentale. De atunci, Moscova și împuterniciții săi s-au concentrat asupra sudului și a Donbasului, un teritoriu estic format din Luhansk și vecinul său Donețk, desfășurând o artilerie copleșitoare în unele dintre cele mai grele lupte terestre din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

O persoană a murit în urma bombardamentelor

Serviciile de urgență evacuează persoane în urma atacului cu rachete rusești asupra Kievului, două persoane fiind spitalizate, spune primarul Vitali Klitschko. Klitschko anunță că există persoane prinse sub dărâmăturile unei clădiri de 9 etaje din Kiev, care a fost lovită de o rachetă rusească la începutul zilei de duminică. Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență a precizat într-un comunicat că o clădire a luat foc, iar trei etaje superioare au fost parțial distruse

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Momentul în care o fetiţă de 7 ani este scoasă de sub dărâmăturile blocului din Kiev, bombardat de ruşi - VIDEO