Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care un bărbat intră cu maşina într-un grup de turişti, în Israel. Netanyahu face apel la calm

Nu este linişte în Israel. Cu nici 48 de ore înainte de marea sărbătoare a creştinătăţii, un om a fost ucis, iar şapte, răniţi, la Tel Aviv, într-un atac terorist. Un bărbat a intrat cu maşina într-un grup de turişti care veniseră special, să celebreze Învierea Domnului. 

de Redactia Observator

la 08.04.2023, 21:24

Vezi și

Camerele de supraveghere au filmat momentul în care şoferul atacator urcă pe trotuar cu maşina şi trece peste mai mulţi oameni. Un italian de 36 de ani a murit pe loc. Dintre răniţi, cei mai mulţi sunt britanici.

Şoferul-atacator a fost împuşcat mortal de un poliţist aflat în zonă, după ce a întins spre ofiţer mâna în care părea să aibă o puşcă. După aceea, poliţistul a constatat că era o armă de jucărie.

Agresorul era un arabo-israelian de 45 de ani, căsătorit, tată a cinci copii. Atacul lui mortal a fost al doilea comis în Israel în ultimele două zile, motiv pentru care guvernul a ordonat mobilizarea tuturor rezerviştilor din poliţia de frontieră.

Atentatele au avut loc într-un moment de tensiune maximă între Israel, Palestina şi Liban

Pe acelaşi subiect

Două surori de 16 şi 20 de ani au fost ucise iar mama lor, grav rănită, ieri, când maşina în care mergeau pe o şosea din Cisiordania a fost luată la ţintă de trăgători necunoscuţi. Atentatele au avut loc într-un moment de tensiune maximă între Israel, Palestina şi Liban. Armata israeliană a lansat mai multe atacuri asupra unor obiective militare Hamas din Liban şi Fâşia Gaza. A fost un răspuns la cele 34 de rachete trase joi din Liban spre Israel de militanţii palestinieni Hamas.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Facem apel la calmarea situației și vom lua măsuri ferme împotriva extremiștilor care recurg la violență. În ceea ce privește agresiunea împotriva noastră pe alte fronturi, îi vom lovi pe dușmanii noștri, iar aceștia vor plăti pentru orice act de agresiune. 

Agresiunile au fost replici la intervenţiile brutale ale poliţiei israeliene în cea mai importantă moschee din Ierusalim, Al-Aqsa. Zilele trecute, cel puţin 14 persoane au fost rănite după ce credincioşii au fost atacaţi de forţele de ordine în lăcaşul de cult.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Momentul în care un bărbat intră cu maşina într-un grup de turişti, în Israel. Netanyahu face apel la calm