Antena Meniu Search
x

Momentul în care un depozit de muniţie sau combustibil al ruşilor este aruncat în aer de ucraineni. Minge de foc uriaşă la Makiivka, Doneţk

Război în Ucraina. Ucrainenii au lovit fie un depozit de muniţie rusesc, fie un depozit de combustibil din oraşul Makiivka, Doneţk, aflat sub ocupaţie rusă. O explozie uriaşă a fost filmată marţi seară de martori. 

de Redactia Observator

la 05.07.2023, 13:19

Vezi și

Imagini filmate în noaptea de marţi spre miercuri în Doneţk arată cum o minge de foc monstruoasă se ridică deasupra oraşului Makiivka. Localnici pro-ruşi au publicat pe Telegram poze şi fillmări cu urmările exploziei.

Potrivit ucrainenilor, a fost lovit un depozit rusesc de muniţie. Au fost mai multe explozii iar peste oraş s-au ridicat coloane de fum. Potrivit bloggerilor militari ruşi a fost lovit un depozit de combustibil. 

Bombardament ucrainean asupra oraşului Makiivka, ocupat de ruşi

Autorităţile proruse locale au anunţat că cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte 41 au fost rănite într-un bombardament ucrainean asupra oraşului Makiivka, aflat din 2014 sub controlul separatiştilor proruşi susţinuţi de Moscova.

Pe acelaşi subiect

"La ora actuală, 41 de persoane au fost rănite de bombardamente, printre care doi copii (...). O persoană a fost ucisă", a declarat primarul oraşului, Vladislav Kliucearov, pentru canalul rus Rossiia 24.

Potrivit lui Kliucearov, tirurile ucrainenilor au început la începutul serii de marţi, fiind urmate de o a doua salvă, câteva ore mai târziu, cu bombardamente "foarte violente, care au cauzat multe distrugeri". Circa 40 de imobile de locuit, şcoli şi instituţii medicale au fost avariate, a precizat el.

Armata ucraineană: A încetat să existe o altă formaţiune de terorişti ruşi

Armata ucraineană a afirmat la rândul său că a ţintit o un obiectiv militar rus la Makiivka. "În urma atacului unităţilor de apărare (ucrainene), a încetat să existe o altă formaţiune de terorişti ruşi din zona temporar ocupată la Makiivka", a anunţat armata ucraineană pe Telegram, fără alte detalii despre această operaţiune.

Într-o înregistrare video publicată pe Telegram se poate vedea o explozie în depărtare, precum şi silueta cel puţin a unei clădiri.

Makiivka şi alte oraşe ocupate din 2014 în estul Ucrainei au fost vizate de nenumărate ori de bombardamente ucrainene, în special Doneţk şi Lugansk, cele două bastioane separatiste.

În seara de Revelion, la câteva minute după trecerea în 2023, un bombardament ucrainean a ucis 89 de soldaţi ruşi adunaţi la Makiivka

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Momentul în care un depozit de muniţie sau combustibil al ruşilor este aruncat în aer de ucraineni. Minge de foc uriaşă la Makiivka, Doneţk