Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Momentul în care un Su-35 trece razant, la doar câţiva metri, de un F-16 deasupra Alaskăi. "Nu e ceva ce vezi într-o aviaţie profesionistă"

O manevră periculoasă a unui pilot rus a băgat în sperieţi piloţii americani ai unor F16, în apropiere de Alaska. Camerele montate pe avionul de vânătoare american au surprins imagini cu momentul.

de Redactia Observator

la 01.10.2024 , 11:39

Incidentul a avut loc săptămâna trecută când patru avioane de vânătoare ruseşti Su-35 s-au apropiat de Alaska. NORAD a trimis avioane F16 pentru interceptare. "Contactul" cu ruşii se putea transforma într-o tragedie şi putea declanşa un incident internaţional de proporţii. Unul dintre piloţii ruşi a făcut o manevră la limită şi a trecut razant, la doar câţiva metri de unul dintre avioanele F16.

Reacţia NORAD: "Nu e ceva ce vezi într-o aviație militară profesionistă"

Manevra pilotului rus a surprins pe toată lumea şi i-a şocat pe piloţii americani. Ruşii se laudă cu o manevrabilitate ieşită din comun a avioanelor Suhoi, acesta fiind probabil şi motivul pentru care pilotul rus a avut atât de multă încredere în aparatul său încât să încerce o astfel de procedură.

Vezi și

Americanii nu au apreciat însă capacitatea rusului de a-şi manevra avionul. "Pe data de 23 septembrie 2024, avioanele NORAD au executat o interceptare sigură și disciplinată a unui avion militar rusesc în zona Alaska. Manevra executată de un avion rusesc Su-35 a fost nesigură și neprofesională și a pus viețile tuturor piloților în pericol - nu e ceva ce vezi într-o aviație militară profesionistă", a declarat generalul american Gregory Guillot, comandantul NORAD.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să mergeţi în SUA după ridicarea vizelor?
Observator » Ştiri externe » Momentul în care un Su-35 trece razant, la doar câţiva metri, de un F-16 deasupra Alaskăi. "Nu e ceva ce vezi într-o aviaţie profesionistă"