Antena Meniu Search
x

Cel puţin 12 morţi în urma protestelor antiguvernamentale din Iran

Cel puţin 12 persoane au murit în confruntările din timpul protestelor antiguvernamentale din Iran, izbucnite la finalul lui 2017.

Bilenţul protestelor antiguvernamentale din Iran a crescut la 12 morţi - AP

Cel puţin 12 persoane au murit în confruntările din timpul protestelor antiguvernamentale din Iran, izbucnite la finalul lui 2017. Bilanţul a fost anunţat de televiziunea publică iraniană, după ce, duminică seară, noi demonstraţii au degenerat în violenţe.

Numai duminică seară, 10 persoane au murit în urma protestelor care s-au extins în mai multe oraşe iraniene. Alte două persoane au fost ucise sâmbătă.

Potrivit televiziunii de stat iraniene, şase oameni au fost ucişi de "tiruri suspecte" în oraşul Toyserkan, din vestul ţării. Bilanţul a crescut cu alţi 4 morţi înregistraţi în oraşul Dorud, tot din vest, şi Izeh, din sud-vestul Iranului.

Televiziunea a difuzat şi imagini cu distrugeri, despre care a spus că ar fi fost provocate de protestatarii antiguvermamentali. 

Pe acelaşi subiect

Într-o declaraţie televizată duminică seară, Preşedintele ţării, Hassan Rohani, a spus că "poporul iranian va răspunde instigatorilor la tulburări şi fărădelegi".

Protestele au izbucnit în ultimele zile ale lui 2017. Demonstranţii au ieşit în stradă, nemulţumiţi de creşterea preţurilor în Iran, dar şi de corupţia care parazitează sistemul economic. Protestele s-au transformat însă rapid în mişcări antiguvernamentale.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Cel puţin 12 morţi în urma protestelor antiguvernamentale din Iran