Antena Meniu Search
x

Prima țară din Europa care a anunțat că a scăpat de coronavirus a revenit la starea de urgență

Prima țară din Europa care a anunțat că a scăpat de coronavirus a instituit din nou starea de urgență. Este vorba de Muntenegru, care pe 2 iunie anunța sfârșitul epidemiei de COVID-19 pe teritoriul său.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.07.2020, 08:50

Muntenegru a revenit la starea de urgență
Muntenegru a revenit la starea de urgență - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • De la 324 de cazuri de contaminare când s-a declarat sfârşitul epidemiei, Muntenegru a ajuns la 1.920 de cazuri de COVID-19.
  • Începând de miercuri au intrat în vigoare noi restricţii menite să limiteze răspândirea COVID-19.

Autoritățile de la Podgoriţa au reintrodus starea de urgenţă, ca urmare a înmulţirii accentuate a cazurilor de coronavirus.

Astfel începând de miercuri au intrat în vigoare noi restricţii menite să limiteze răspândirea COVID-19 , printre care se numără purtarea obligatorie a măştii în spaţiile închise şi de asemenea în unele spaţii deschise în cazul adulţilor şi copiilor cu vârste de peste şapte ani, cu excepţia plajelor şi parcurilor naturale.

Reuniunile în spații deschise vor fi limitate la maximum 40 de persoane, iar în spații închise la maximul 20, cu condiţia menţinerii distanţei de cel puţin doi metri între participanţi.

Rămân în continuare valabile interdicţiile deja adoptate privind funcţionarea cluburilor de noapte, organizarea nunţilor şi a altor evenimente.

De la 324 de cazuri de contaminare când s-a declarat sfârşitul epidemiei, Muntenegru a ajuns la 1.920 de cazuri de COVID-19, din care 26 de morţi, scrie Agerpres.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Prima țară din Europa care a anunțat că a scăpat de coronavirus a revenit la starea de urgență