Antena Meniu Search
x

Muzeul Bibliei îşi deschide porţile în noiembrie, la Washington. Investiţia se ridică la jumătate de milion de dolari - GALERIE FOTO

Muzeul Bibliei, o investiţie de jumătate de milion de dolari, va fi deschis luna viitoare la Washington şi va ocupa un spaţiu de 131.000 de metri pătraţi.

Muzeul Bibliei, o investiţie de jumătate de milion de dolari, va fi deschis luna viitoare la Washington şi va ocupa un spaţiu de 131.000 de metri pătraţi, scrie The Guardian.

Desfăşurat pe opt etaje, el va fi, potrivit iniţiatorilor proiectului, şi cel mai tehnologizat muzeu din lume. 

Iniţiatorul proiectului este miliardarul Steve Green, preşedinte al Hobby Lobby. Începând cu anul 2009, el a strâns o vastă colecţie de texte biblice şi artefacte.

Muzeul Bibliei se află în apropierea National Mall, unde se află Capitolul şi muzeele Institutului Smithsonian, inclusiv cel de Istorie Naturală. Muzeul Bibliei colaborează cu Israel Antiquities Authority.

Accesul vizitatorilor este liber, deşi o donaţie de 15 dolari este sugerată. Un tur complet, cu citirea tuturor placardelor, poate fi făcut în 72 de ore.

Un etaj este dedicat impactului Bibliei asupra istoriei şi al culturii, o celulă de închisoare permite vizitatorilor să reflecteze asupra originilor biblice ale conceptului vestic de justiţie, o mulţime de Biblii ilustrează cum cartea a fost arsă, de exemplu, în timpul Revoluţiei Culturale chineze, numeroase panouri multimedia arată influenţa Bibliei asupra modei, filmelor, literaturii şi artelor vizuale, iar o încăpere cu un ecran gigant, sub numele „Bible Now”, promite „informaţii actualizate la nivel global”.

Un alt etaj este împărţit între Vechiul şi Nou Testament. Partea care a putut fi vizitată de jurnalişti a fost cea reprezentând Noul Testament - interactivă, asemănătoare cumva parcului Disneyland, aici trei actori costumaţi vor interacţiona cu vizitatorii.

În muzeu mai există şi o sală de bal, un teatru cu 472 de locuri (care va găzdui, între altele, musicalul „Amazing Grace”), două restaurante, denumite Manna şi Milk and Honey, şi o grădină cu plante biblice. O altă atracţie o reprezintă parcul de distracţii Washington Revelations.

Organizatorii afirmă că muzeul este edicaţional mai degrabă decât evanghelic şi este adresat tuturor persoanelor, credincioase sau nu.

Sursa: News.ro, Foto: The Guardian/ Zach Gibson

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Muzeul Bibliei îşi deschide porţile în noiembrie, la Washington. Investiţia se ridică la jumătate de milion de dolari - GALERIE FOTO