Antena Meniu Search
x

Curs valutar

NATO ar fi dispusă să ofere 'asistență' unui viitor guvern de uniune națională

NATO ar fi dispusă să ofere 'asistență' unui guvern de uniune națională în Libia dacă acesta ar prezenta o cerere în acest sens, a anunțat secretarul al organizației, Jens Stoltenberg.

de Redactia Observator

la 06.12.2015 , 15:57

 NATO ar fi dispusă să ofere 'asistență' unui guvern de uniune națională în Libia dacă acesta ar prezenta o cerere în acest sens, a anunțat secretarul al organizației, Jens Stoltenberg.

'În Libia, noi suntem pregătiți să oferim asistență unui guvern național dacă el ne prezintă o cerere', a explicat Stoltenberg într-un interviu acordat mai multor publicații europene, printre care cotidianul italian La Repubblica, în perspectiva conferinței internaționale consacrate situației din Libia, care va avea loc la Roma pe 13 decembrie.

Totuși, Jens Stoltenberg a menționat că nu se va discuta despre o nouă mare operațiune militară în Libia, variantă pe care secretarul general al NATO nu o susține. 'Dar, dacă va fi format un guvern de uniune națională, noi suntem gata să îl ajutăm oferindu-i asistență', a precizat el.

Articolul continuă după reclamă

La rândul său, premierul italian Matteo Renzi și-a exprimat duminică opoziția față de orice intervenție militară în Libia.

Conferința de la Roma din 13 decembrie a fost convocată de Italia și SUA pentru a încuraja partidele libiene să semneze cât mai rapid un acord asupra unui guvern de uniune națională, 'unica bază pentru a contracara Statul Islamic', a anunțat recent ministrul de externe italian, Paolo Gentiloni.

Sursa: agerpres.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Ştiri externe » NATO ar fi dispusă să ofere 'asistență' unui viitor guvern de uniune națională