Antena Meniu Search
x

Foto Nava care transporta în SUA 4.000 de maşini de lux s-a scufundat în Oceanul Atlantic

O navă cargo care transporta 4.000 de mașini de lux s-a scufundat în largul arhipelagului portughez Azore, la aproape două săptămâni după ce a luat foc, scrie BBC. Nava, numită Felicity Ace, transporta mașini precum Porsche și Bentley.

de Mihaela Uretu

la 02.03.2022 , 13:37

Nava transporta 4.000 de maşini de lux şi s-a scufundat în Oceanul Atlantic
Nava transporta 4.000 de maşini de lux şi s-a scufundat în Oceanul Atlantic - Profimedia
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Nava se afla în drum spre Rhode Island din Statele Unite din portul german Emden atunci când a izbucnit incendiul. Din fericire, toți membrii echipajului au fost evacuați în momentul izbucnirii incediului. 

Incendiul a izbucnit în cala de marfă, dar s-a extins rapid, iar cei 22 de membri ai echipajului au fost forțați să abandoneze nava. Potrivit unei alte declarații a Marinei Portugheze, echipajul a fost preluat în siguranță și dus la un hotel local. 

Se crede că incendiul a durat mai bine de o săptămână după ce echipajul navei sub pavilion Panama a fost evacuat, fiind lăsată în paragină să plutească în derivă.

Articolul continuă după reclamă

Felicity Ace, aflată sub pavilion Panama, transporta circa 4.000 de mașini de lux, inclusiv Porsche, Audi, Lamborghini și Bentley. Printre vehicule erau inclusiv mașini electrice, cu baterii de litiu-ion. 

Pe acelaşi subiect

Joao Mendes Cabecas, căpitanul celui mai apropiat port de pe insula Faial, a declarat pentru Reuters că nu a fost raportată nicio scurgere de petrol până acum, dar a spus că există temeri că rezervoarele de combustibil ar putea fi avariate în timp ce nava se află pe fundul Atlanticului la un adâncime de aproximativ 3.500 de metri (2,17 mile).

Volkswagen a spus că daunele aduse vehiculelor au fost acoperite de asigurare care ar putea costa aproximativ 155 de milioane de dolari. 

Echipajele de salvare și marina portugheză au spus că intensitatea incendiului ar putea fi explicată de numărul mare de vehicule electrice la bord, ceea ce facuut ca flacările să fie greu de stins.

Incendiul din largul Atlanticului este unul dintre primele la bordul unui mare transportator de vehicule, încărcat cu o încărcătură substanțială de mașini electrice. Se pare că incidentul ar fi stârnit dezbateri în rândul asigurătorilor și autorităților de reglementare cu privire la modul de transport în siguranță a unor astfel de vehicule, în contextul în care vehiculele electrice vor deveni mai răspândite.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri externe » Nava care transporta în SUA 4.000 de maşini de lux s-a scufundat în Oceanul Atlantic