Antena Meniu Search
x

Video "Ne-a luat şi amintirile. Nu mai avem nimic" | Ciclonul care a făcut prăpăd în Turcia a provocat valuri uriaşe şi pe litoralul românesc

E prăpăd pe litoralul Mării Negre în Turcia, după ce acelaşi ciclon care a devastat Germania a adus potopul în mai multe regiuni de pe coastă. Sunt cele mai grave inundaţii din ultimii 80 de ani, spun meteorologii locali, după ce în câteva ore a plouat cât pentru o lună. Furtuna de ieri, de la turci, este cea care a provocat şi valurile uriaşe de pe litoralul nostru.

de Redactia Observator

la 23.07.2021, 20:00

Vezi și

Viitura a lovit cu o forţă uriaşă, după ce mai multe râuri au ieşit din matcă şi s-au revărsat peste zonele locuite. Apa a ajuns până la primul etaj al blocurilor, în timp ce casele mai joase au fost înghiţite cu totul şi mii de oameni au rămas pe drumuri.

Localnicii spun că nu au mai văzut aşa ceva în viaţa lor. Cel mai afectat este orașul Artvin de pe litoralul Mării Negre. După trecerea viiturii, localitatea cu 50.000 de locuitori arată de parcă ar fi fost lovită de un taifun. Maşini de câteva tone au fost aruncate la câţiva metri distanţă, ca nişte figurine de carton, apa a smus asfaltul de pe şosele, mai multe drumuri s-au surpat, copaci şi stâlpi de electricitate au fost puşi la pământ. Mulţi dintre localnici au fost surprinşi în maşini. Un bărbat poate fi văzut înotând în râul de noroi pentru a se salva.

Imagini apocaliptice şi în Italia, după o ploaie torenţială

Aceleaşi imagini apocaliptice şi în Italia, în Tirolul de Sud, unde o ploaie torenţială a adus prăpădul. Apele au coborât de pe versanţi şi a inundat drumuri, subsolurile caselor şi cramele din zonă. Serviciile de urgenţă au primit în câteva zeci de minute peste 100 de apeluri de la oameni care s-au trezit înconjuraţi de ape. În Germania, la o săptămână după inundaţiile catastrofale, peste 150 de oameni sunt încă daţi dispăruţi. Cei care au supravieţuit potopului de săptămâna trecută s-au întors să vadă dacă mai pot recupera ceva.

Pe acelaşi subiect

Localnic: Am pierdut tot. Locuiesc la sora mea acum.

Localnic: Suntem devastaţi. Ne-a luat şi amintirile. Nu mai avem nimic.

Localnic: Am construit singuri totul. Nu a mai rămas nimic.

Specialiştii spun că trebuie să ne obişnuim să trăim cu astfel de fenomene meteo extreme. Din cauza schimbărilor climatice, până la sfârșitul secolului, astfel de furtuni ar putea fi de 14 ori mai frecvente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "Ne-a luat şi amintirile. Nu mai avem nimic" | Ciclonul care a făcut prăpăd în Turcia a provocat valuri uriaşe şi pe litoralul românesc