Antena Meniu Search
x

Nepal are nevoie de 6,6 miliarde de dolari pentru reconstrucția după cutremur

Nepalul devastat de cutremur va cere donatorilor internaționali să sprijine un plan de reconstrucție care ar urma să se ridice la 6,6 miliarde de dolari pe o perioadă de cinci ani, a anunțat sâmbătă guvernul

Nepalul devastat de cutremur va cere donatorilor internaționali să sprijine un plan de reconstrucție care ar urma să se ridice la 6,6 miliarde de dolari pe o perioadă de cinci ani, a anunțat sâmbătă guvernul

Cele două cutremure de la 25 aprilie și 12 mai au provocat moartea a 8.787 de persoane și distrugerea a 500.000 de locuințe, afectând 2,8 milioane de oameni în națiunea de 28 de milioane de locuitori.

Pierderile economiei Nepalului după cel mai mare dezastru din istorie se ridică la 7 miliarde de dolari, inclusiv din turism, menționează guvernul în raportul privind evaluarea nevoilor de după dezastru.

Suman Prasad Sharma, un oficial de rang înalt din Ministerul de Finanțe, a declarat că 36 de țări și 24 de agenții donatoare sunt invitate la conferința de la 25 iunie pentru a angaja sprijin financiar pentru reconstrucție.

"Avem așteptări pentru un sprijin foarte consistent de la donatorii noștri în timpul conferinței", a declarat Sharma. În prezent, Nepalul asigură două treimi din costurile dezvoltării sale economice din ajutor internațional.

Oficialii guvernamentali de la Kathmandu susțin că statele care nu pot angaja noi sume pot ajuta Nepalul anulând datoriile acestui stat sau amânând scadența la plată, în condițiile în care țara plătește 300 de milioane de dolari anual pentru rambursarea datoriilor.

Cutremurele devastatoare au dus la un regres și în ceea ce privește eforturile Nepalului de combatere a sărăciei, crescând numărul persoanelor care trăiesc sub limita sărăciei cu 700.000, până la 7,78 de milioane de oameni, a declarat vicepreședintele Comisiei pentru planificare națională, Govind Raj Pokharel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Nepal are nevoie de 6,6 miliarde de dolari pentru reconstrucția după cutremur