Antena Meniu Search
x

Ninsori puternice în Bulgaria și Grecia. Avertizare de călătorie pentru români

Furtunile de zăpadă au pus stăpânire pe sud-estul Europei. În Bulgaria, meteorologii au emis cod portocaliu şi galben de ninsori şi vânt puternic. Iar în zonele turistice ale Greciei, un ciclon format în Marea Egee va aduce precipitaţii abundente

Vezi și

Furtunile de zăpadă au pus stăpânire pe sud-estul Europei. În Bulgaria, meteorologii au emis cod portocaliu şi galben de ninsori şi vânt puternic. Iar în zonele turistice ale Greciei, un ciclon format în Marea Egee va aduce precipitaţii abundente şi valuri violente, avertizează meteorologii. La celălalt capăt al planetei, Thailanda se confruntă cu cea mai puternică furtună din ultimele trei decenii, formată în afara sezonului musonic.

În Bulgaria, drumurile au fost acoperite de zăpadă, iar viscolul puternic a redus considerabil vizibilitatea. Motiv pentru care mai multe şosele au fost închise. Autorităţile le recomandă locuitorilor să nu iasă din case şi mâine, dacă nu au vreo urgenţă.

Vremea rea face ravagii şi în Grecia. Destinaţiile preferate de români se află acum sub nămeţi şi sunt ameninţate de un ciclon format în Marea Egee. Fenomenul va aduce lapoviţă, ninsoare şi rafale de vânt cu o viteză de peste 100 de kilometri pe oră. Iar valurile din apropierea ţărmului ar putea ajunge chiar la 12 metri înălţime.

Avertizări MAE

Prin urmare, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti le recomandă românilor care ajung în acest weekend, în Grecia, să contacteze din timp firmele de transport naval. Un avertisment privind ninsorile din Bulgaria, de asemenea, îi atenționează pe români să circule cu atenție.

Nu doar europenii se confruntă cu capriciile vremii. În Thailanda, locuitorii se pregătesc pentru furtuna tropicală Pabuk, una dintre cele mai puternice din istoria acestei ţări. Precipitaţiile abundente şi vântul care s-a dezlănţuit au fost resimţite încă de la primele ore ale dimineţii. Pe traiectoria furtunii se află destinaţii turistice populare printre români.

Zeci de mii de turişti au fost evacuaţi de autorităţi. Mulţi au ales să rămână, însă, în zonele ameninţate. Şi-au făcut provizii şi au încercat să găsească locuri sigure. Companiile aeriene au anulat toate zborurile de azi, iar școlile sunt închise. De asemenea, armata a fost mobilizată pentru a acţiona în caz de inundaţii şi alunecări de teren.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ninsori puternice în Bulgaria și Grecia. Avertizare de călătorie pentru români