Antena Meniu Search
x

Video Noi dezvăluiri în cazul micuţei Danka, fetița din Serbia ce ar fi fost răpită de două românce. Suspiciunile din jurul familiei se amplifică

Noi dezvăluiri în cazul micuţei Danka Ilić. După informaţiile cum că fetiţa de doi ani ar fi fost răpită de două românce şi dusă la Viena, autorităţile din Serbia au examinat înregistrările video de la trecerea de frontieră cu ţara noastră, de la Kladovo - Turnu-Severin, și au descoperit că, într-adevăr, graniţa a fost trecută de două femei care seamănă cu cele care apar în imaginile surprinse în capitala Austriei. Între timp, şi suspiciunile din jurul familiei se amplifică. Potrivit presei sârbe, înainte de dispariţia copilei, mama acesteia a căutat pe Google înformaţii despre punctul de trecere a frontierei cu România, dar şi care este pedeapsa pentru diverse acte criminale.

de Redactia Observator

la 02.04.2024, 21:48

Vezi și

Lovitură de teatru în cea mai amplă anchetă din Balcani! Două românce ar putea fi implicate în dispariţia unei fetiţe de doi ani din Serbia. Poliţişti din mai multe ţări o caută de aproape o săptămână. Un martor a anunţat că a văzut-o la Viena, împreună cu două femei care vorbeau româneşte. 

"Aceste imagini duc ancheta într-o nouă direcţie. Le-a filmat la Viena un sârb după ce a auzit un copil care plângea".  A recunoscut-o pe Danka, fetiţa pe care o vedea la ştiri de aproape o săptămână şi a anunţat poliţia. "El spune că femeile vorbesc româneşte. Şi nu stau aproape de fată. Stau în apropiere, dar nu fac altceva. Fata seamănă, dar familia nu este sigură că este Danka", spune Bojana Bogosav, jurnalist Blic.

Ipoteză-şoc în cazul Dankăi, fetița dispărută din Serbia

Filmarea a ajuns şi la poliţia din Belgrad, şi la autorităţile din Viena, care l-au chemat la audieri. Anchetatorii vienezi încearcă acum să dea de urma celor două femei şi să stabilească dacă fetiţa din imagini. Nici mama ei nu a putut confirma că este fiica sa, pe motiv că imaginile sunt neclare.

Pe acelaşi subiect

"Cazul ţine Serbia pe jar încă de marţea trecută, când a fost raportată dispariţia. Sute de poliţişti şi peste 2.000 de voluntari au participat în primele zile la căutări pe o rază de 10 kilometri în jurul casei în care locuia fetiţa. Câmpurile din jur au fost verificate din elicopter, iar canalele din împrejurimi au fost inspectate cu ajutorul câinilor de urmă. Nu s-a găsit însă nicio urmă", transmite Cristi Popovici, reporter Observator.

Cum a dispărut copila de 2 ani din Serbia

Copila a dispărut din casa ei, aflată în Bor, o localitate la 70 de kilometri de graniţa cu România. Dispariţia a fost intens mediatizată pe reţelele sociale nu doar în Serbia, ci şi în ţările vecine. Au existat temeri că Danka a fost răpită şi dusă în Bulgaria sau România.  

În mijlocul acestor suspiciuni, misterul a părut că se dezleagă în Bosnia şi Herţegovina. Trei bărbaţi s-au filmat pe TikTok, au spus că fetiţa este la ei şi au cerut 25.000 de euro răscumpărare. Arestaţi şi audiaţi, s-a dovedit că făcuseră o glumă proastă. 

Şi mama lui Danka a fost audiată în repetate rânduri de anchetatori. A anunţat târziu dispariţia, iar percheziţiile informatice arată că înainte să apeleze la poliţişti, a şters mai multe fotografii şi conversaţii din telefon. Autorităţile din întreaga Europă au fost alertate. Principala pistă pe care merg este că Danka Ilić a căzut victimă traficului de copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Noi dezvăluiri în cazul micuţei Danka, fetița din Serbia ce ar fi fost răpită de două românce. Suspiciunile din jurul familiei se amplifică