Antena Meniu Search
x

Noi incendii uriașe de pădure, în California. Peste 200 de oameni evacuaţi dintr-o tabără de camping

California se luptă din nou cu incendiile de pădure, dintre care câteva au luat proporţii dramatice. Peste 200 de oameni au fost evacuaţi cu elicopterele dintr-o tabără de camping.

de Redactia Observator

la 07.09.2020, 12:32

Vezi și
  • Situaţia este agravată şi de caniculă.
  • La San Francisco s-au înregistrat aproape 38 de grade.

În ultimele trei săptămâni, incendiile din California au făcut opt victime şi au distrus, pe lângă păduri, peste trei mii de locuinţe şi alte construcţii.

Incendiul izbucnit într-o pădure protejată din apropiere de Fresno a fost calificat drept "exploziv" deoarece s-a extins deosebit de rapid. 800 de pompieri au fost mobilizaţi la faţa locului. Serviciile de urgenţă nu au avut altă soluţie decât să evacueze cu elicopterele cei peste 200 de oameni, localnici şi turişti, ameninţaţi să ardă de vii.

20 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, două fiind în stare gravă. Până la intervenţia elicopterelor, câţiva turişti reuşiseră să plece cu maşinile, străbătând pădurea deja cuprinsă de flăcări. 

În total, în California sunt active 23 de focare de incendiu. Pe lângă cel din Fresno, două sunt mai ameninţătoare, în apropiere de Los Angeles, unde mii de persoane au primit ordine de evacuare, şi la est de San Diego.

Situaţia este agravată şi de caniculă: la San Francisco s-au înregistrat aproape 38 de grade, un record pentru acest oraş, iar la Los Angeles chiar 44 de grade. În acest peisaj care pare să prevestească Apocalipsa apar şi ştiri care dau speranţă.

Doi soţi evacuaţi, luna trecută, din zona altui incendiu major au revenit pentru a-şi vedea casa prefăcută într-un morman de ruine fumegânde. Dar după două zile, şi-au găsit în cenuşă, neatinse, verighetele pe care în graba evacuării le lăsaseră acasă. Miracolul îi ajută să spere că-şi vor putea reface viaţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Noi incendii uriașe de pădure, în California. Peste 200 de oameni evacuaţi dintr-o tabără de camping