Antena Meniu Search
x

Restricții drastice în Anglia: nunți cu 15 persoane, baruri închise la ora 22, stadioanele rămân fără spectatori

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat un nou plan de restricții în Anglia, în contextul creșterii îngrijorătoare a cazurilor de coronavirus din Regatul Unit.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 22.09.2020, 17:42

prim ministrul din Marea Britanie
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson - DPA Images / Jonathan Buckmaster via Hepta
  • Armata britanică va putea interveni pentru impunerea noilor restricții, a precizat Johnson
  • Peste 4.300 de noi cazuri de coronavirus în Regat, o cifră asemănătoare cu cele din aprilie
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observatorul orei 19

Toate barurile, terasele și restaurantele din Anglia se vor închide la ora 22:00, ora locală, începând de joi, 24 septembrie. Totodată, angajații și clienții din retail sau industria ospitalității vor fi obligați să poarte măști în interiorul localurilor, cu excepția momentelor în care consumă mancare sau băuturi.

Mai mult, angajații care pot lucra de acasă au fost încurajați să o facă încă de mâine, transmite Daily Mail. De asemenea, de luni nunțile vor putea fi organizate cu cel mult 15 invitați, iar cei care sperau la reîntoarcerea parțială pe stadioane la 1 octombrie vor mai avea de așteptat, pentru că măsura a fost suspendată.

Amenda pentru persoanele care se adună în grupuri mai mari de șase persoane sau care nu poartă masca de protecție se va majora la 200 de lire sterline, la prima abatere, iar poliția va avea posibilitatea de a cere ajutorul armatei regale în încercarea de a impune noile restricții.

Noile restricții din Anglia ar putea dura 6 luni

Boris Johnson a declarat că Marea Britanie este "la un punct de cotitură periculos" în lupta cu SARS-CoV-2, motivând astfel noile restricții anunțate. Premierul a mai spus că, dacă nu se vor face progrese palpabile în următoarele săptămâni, măsurile ar putea rămâne în vigoare chiar și jumătate de an, ceea ce, consideră publicația Daily Mail, pare a distruge speranțele unui Crăciun normal.

Prim-ministrul nu s-a ferit să precizeze că, în cazul în care noile planuri nu vor ține situația sub control, își rezervă posibilitatea de a "mări puterea de foc".

Conform sursei citate, unii experți consideră că restricțiile nu sunt suficient de dure, după ce principalul consilier științific, Sir Patrick Vallance, a declarat zilei de ieri că Regatul Unit ar putea ajunge în octombrie la 50.000 de noi cazuri de coronavirus pe zi și 200 de decese, dacă nu se schimbă direcția.

Marea Britanie a raportat 4.368 de îmbolnăviri și 11 decese pe 21 septembrie 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Restricții drastice în Anglia: nunți cu 15 persoane, baruri închise la ora 22, stadioanele rămân fără spectatori