Antena Meniu Search
x

Norocul pasagerilor dintr-un avion, după ce pilotul a avut o "urgenţă medicală" în timpul zborului. Cum au reuşit să ajungă la destinaţie, în Ohio

Un pilot aflat în timpul liber s-a dovedit a fi omul potrivit la timpul potrivit. Bărbatul călătorea, alături de alţi pasageri, la bordul unui avion Southwest Airlines, cu destinaţia Columbus, Ohio. Însă când echipajul a întâmpinat o urgenţă medicală, în toiul zborului, acesta nu a ezitat să ajute.

de Redactia Observator

la 24.03.2023, 16:45

Avion Southwest în zbor
Norocul pasagerilor din avion: un pilot a salvat situaţia - Profimedia

Zborul numărul 6013 operat de compania aeriană Southwest, cu destinaţia Columbus, Ohio, a fost tulburat de un incident. Totul a început la scurt timp după ce avionul a decolat de pe aeroportul din Las Vegas, miercurea trecută. Unul dintre piloţi "a avut nevoie de îngrijiri medicale", a declarat un reprezentant al companiei, potrivit CNN.

Norocul pasagerilor din avion: un pilot a salvat situaţia

Norocul pasagerilor şi al echipajului a fost că printre cei aflaţi la bordul aeronavei se afla şi un pilot certificat, angajat la o altă companie de zbor. Bărbatul nu a ezitat să dea o mână de ajutor şi să preia sarcinile de lucru ale colegului cu probleme de sănătate. "Ne-a oferit asistenţă în privinţa comunicaţiilor radio, în timp ce un angajat Southwest pilota avionul. Apreciem mult sprijinul său", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei aeriene, Chris Perry.

O asistentă, care era la rândul ei pasageră, a intervenit în ajutorul pilotului care se simţea rău. Compania Southwest nu a oferit detalii cu privire la starea de sănătate a acestuia. "Căpitanul a devenit incapabil să îşi continue activitatea, în timpul zborului. S-a retras în spatele avionului, însoţit de membri ai echipajului, dar are nevoie să fie preluat urgent de o ambulanţă", a anunţat un angajat, într-un mesaj către turnul de control.

Avionul şi-a continuat zborul şi, potrivit datelor, de pe FlightAware.com, s-a aflat în aer timp de o oră şi 17 minute. După ce s-a întors în siguranţă la Las Vegas, şi-a reluat zborul către Columbus. Administraţia Federală a Aviaţiei va investiga incidentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Norocul pasagerilor dintr-un avion, după ce pilotul a avut o "urgenţă medicală" în timpul zborului. Cum au reuşit să ajungă la destinaţie, în Ohio