Antena Meniu Search
x

Norvegia reintroduce restricţiile anti-Covid. Persoanele nevaccinate vor fi cele mai afectate

Norvegia urmează să reintroducă restricţiile anti-covid, la nivel naţional, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de îmbolnăviri din ultima perioadă.

de Redactia Observator

la 12.11.2021, 17:53

Noi restricţii pentru norvegieni
Noi restricţii pentru norvegieni - Shutterstock

Norvegia, care a ridicat toate restricţiile la sfârşitul lunii septembrie, urmează, de asemenea, să propună o doză de vaccin anticovid ”booster” tuturor persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, a anunţat premierul Jonas Gahr Støre, care exclude însă carantinarea sau introducerea unor măsuri drastice, scrie News.ro

”Guvernul vrea să introducă noi măsuri naţionale în vederea opririi răspândirii bolii. Nu vorbim, cu toate acestea, despre carantină sau măsuri atât de stricte ca cele pe care le-am văzut anterior în timpul pandemiei”, a anunţat el într-o conferinţă de presă.

Nevaccinaţii sunt de departe cei mai afectaţi

Cazurile de contact nevaccinate, în vârstă de peste 18 ani, sunt somate să se testeze începând de la 16 noiembrie, a anunţat Guvernul. Personalul din sănătate nevaccinat este obligat să se testeze de două ori pe săptămână şi să poarte mască de protecţie, iar recomandarea de a rămâne acasă în cazul unor simptome de covid-19 este restabilită.

Restricţii la nivel local au apărut în ultimele zile în Norvegia, în contextul în care bilanţul zilnic al cazurilor de covid-19 se apropie de 1.500, într-o ţară cu 5,4 milioane de locuitori. Numărul morţilor din cauza covid-19 a crescut din nou, însă este slab, la aproape patru pe zi în această săptămână.

În Europa se înregistrează o deteriorare a situaţiei epidemiologice, mai ales în Germannia şi în Europa Centrală şi de Est. Europa este, din nou, ”epicentrul” pandemiei, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Norvegia reintroduce restricţiile anti-Covid. Persoanele nevaccinate vor fi cele mai afectate