Antena Meniu Search
x

Nou atac în Kabul. Cinci rachete au fost trase spre aeroport înainte de retragerea SUA

Cinci rachete au fost trase, luni dimineaţa, spre aeroportul din Kabul, potrivit unor oficiali americani. Sistemele de apărare antirachetă instalate la aeroport ar fi interceptat rachetele. Atacul are loc cu mai puţin de 48 de ore înainte ca SUA să finalizeze operaţiunea de retragere a trupelor.

de Redactia Observator

la 30.08.2021, 14:02

Vezi și

Biden, informat despre noul atac cu rachetă

Preşedintele american Joe Biden a fost informat despre un atacul cu rachete care a vizat aeroportul din Kabul, iar evacuările continuă ”fără întrerupere”, a anunţat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, relatează AFP.

Aproximativ 300 de americani mai sunt de evacuat din Afganistan, a anunţat duminică secretarul de Stat american Antony Blinken.

Șeful MAI, despre refugiații afgani: Suntem pregătiți să primim în colaboratori ai structurilor noastre

Pe acelaşi subiect

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat luni că în centrele din subordinea MAI sunt disponibile 751 de locuri pentru refugiați.  

”Avem două centre de custodie cu peste 200 de locuri, sub 605 gradul de ocupare. Șase centre de azil, au o capacitate de 1100 de locuri. Astăzi sunt disponibile 751 de locuri, iar în cele 6 centre avem 496 de migranți, de cetățeni care beneficiază de condiții de azil. Suntem pregătiți să primim în aceste centre colaboratori ai structurilor noastre, persoane aflate în risc iminent – jurnaliști, magistrați. Suntem pregătiți să primim studenți care beneficiază de burse în România, cu o singură condiție. Verificările să fie realizate de structurile statului român”, a mai spus ministrul.

De asemenea, șeful MAI a declarat că repatrierea în siguranță a celor 49 de cetățeni români aflați în Afganistan este cel mai important lucru realizat de Ministerul de Interne

"În legătură cu criza migranților din Afganistan cel mai important lucru pe care l-am realizat este aducerea în siguranță celor 49 de cetățeni români aflați în Afganistan. Îi felicit pe colegii de la MAI și MAE, dar și structurile noastre secrete, pentru că au reușit să aducă toți cetățenii, ceea nu au reușit să facă multe state”, a spus ministrul Bode.

Familie ucisă în atacul cu dronă al armatei americane

Nouă membri ai unei familii afgane, între care și șase copii, au fost uciși în atacul cu dronă al armatei SUA asupra unui vehicul în care se aflau sinucigași ISIS-K ce se îndreptau spre aeroportul din Kabul.

În urma incidentului ar fi fost ucise și nouă persoane, cea mai tânără victimă având doar 2 ani. “Erau o familie obișnuită. Noi nu suntem teroriști ISIS sau Daesh, iar aici era locuința familiei”, a declarat o rudă a victimelor.

Kabul, ținta unui nou atac

Localnicii din Kabul şi presa locală afirmă că, la primele ore ale dimineaţii, s-a auzit o explozie, transmite CNN. Până în acest moment, nu se ştie dacă sunt victime şi nici cine este responsabil.

Incidentul are loc la doar o zi după atacul cu dronă al americanilor asupra unui vehicul ISIS-K, în urma căruia un lider al organizaţiei ar fi murit.

Organizaţia ISIS-K şi-a asumat recentele atacuri cu bombă care au avut loc în apropierea aeroportului din Kabul, în urma cărora au murit până la 170 de persoane, inclusiv 13 soldaţi americani.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a condamnat vehement atacurile din zona aeroportului din Kabul şi a avertizat că armata americană îi va prinde pe vinovaţi.

„Celor care au comis acest atac şi tuturor celor care vor răul Americii, ei trebuie să ştie următorul lucru: noi nu vom ierta, nu vom uita, îi vom căuta şi îi vom face să plătească. Voi apăra interesele noastre şi ale cetăţenilor noşti. Vom riposta cu forţă şi precizie la momentul oportun, în locul în care vom vrea şi când vom vrea”, a avertizat preşedintele SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Nou atac în Kabul. Cinci rachete au fost trase spre aeroport înainte de retragerea SUA