Antena Meniu Search
x

Nou atac într-o şcoală din Belgrad, la o zi după masacrul soldat cu 9 victime. O fată de 15 ani a înjunghiat o elevă şi o profesoară. Prima ipoteză a poliţiştilor sârbi

Un nou atac a avut loc într-o şcoală din Belgrad. O elevă a intrat cu un cuţit de bucătărie într-o clasă şi a rănit o profesoară şi o elevă. Victimele sunt în afara oricărui pericol. Fata, care are 15 ani, fusese de curând exmatriculată. Atacul a avut loc tot la o şcoală privată din capitala sârbă. Instituţia a fost evacuată, iar adolescenta a fost reţinută de poliţie. Vestea vine la doar o zi după atacul armat dintr-o altă şcoală din Belgrad, acolo unde un elev de 13 ani a deschis focul şi a ucis nouă persoane. În plus, tot ieri, două eleve de 7 şi 8 ani au fost rănite într-o şcoală din Berlin, după ce au fost atacate cu cuţitul de un individ.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 04.05.2023, 17:26

Nou atac într-o şcoală din Belgrad, la o zi după masacrul soldat cu 9 victime
Nou atac într-o şcoală din Belgrad, la o zi după masacrul soldat cu 9 victime - Shutterstock

La doar o zi după masacrul din Belgrad, unde un elev de clasa a VII-a a intrat înarmat cu două pistoale în şcoala unde învăţa şi a răpit nouă vieţi, un alt atac tulbură ţara. O adolescentă în vârstă de 15 ani a fost reţinută, după ce a rănit cu cuţitul o altă elevă de 15 ani şi o profesoară de 43 de ani, relatează telegraf.rs.

Un nou atac într-o şcoală din Belgrad. O elevă şi o profesoară, rănite cu cuţitul

Potrivit primelor informaţii, fata a fost exmatriculată recent din unitatea de învăţământ, ceea ce ar putea constitui motivul din spatele atacului. Ambele victime au fost rănite în zona membrelor superioare, la mână. A fost demarată o anchetă în acest caz.

De mai bine de 24 de ore, vecinii noştri din Serbia trăiesc în teroare şi revoltă, după ce un paznic şi opt elevi au fost ucişi de colegul lor de clasă, un băiat de doar 13 ani. După cumplitul atac armat, toate şcolile din Belgrad au fost închise, iar sute de oameni au ieşit, aseară, în stradă, la protest. Între timp, s-au anunţat şi primele măsuri. Preşedintele Serbiei vrea ca răspunderea penală să scadă de la 14 la 12 ani.

Pe acelaşi subiect

Primele măsuri după masacrul din Belgrad

Noaptea trecută, sute de oameni revoltaţi, părinţi şi elevi, au cerut, în stradă, demisia ministrului sârb al Educaţiei. Cu toţii trăiesc în teroare după ce opt copii şi un paznic au pierit în atacul îngrozitor de la o şcoală primară din Belgrad. După protestul din faţa Ministerului, oamenii au făcut un altar de lumânări aprinse şi flori în faţa şcolii.

Tot aseară, într-o conferinţă de presă, preşedintele Serbiei a transmis condoleanţe familiilor îndoliate şi a făcut dezvăluiri despre atacatorul de doar 13 ani. "Este una dintre cele mai negre zile din istoria Serbiei. În acest moment, băiatul se află într-un loc special și va fi plasat într-un departament special al unei clinici de psihiatrie", a declarat Aleksandar Vučić, preşedintele Serbiei.

Totodată, preşedintele Serbiei a făcut publică o listă cu zece măsuri pe care le vrea introduse după tragedia de ieri. Printre ele, schimbarea legislaţiei astfel încât răspunderea penală să înceapă de la 12 ani, noi reguli pentru portul armelor, dar şi controale privind modul de funcţionare a poligoanelor de tragere. Măsurile sunt cerute inclusiv de profesori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Stiri externe » Nou atac într-o şcoală din Belgrad, la o zi după masacrul soldat cu 9 victime. O fată de 15 ani a înjunghiat o elevă şi o profesoară. Prima ipoteză a poliţiştilor sârbi