Antena Meniu Search
x

Noua Zeelandă suspendă toate legăturile cu Myanmar, interzice vizitele liderilor militari

Noua Zeelandă suspendă orice contact la nivel înalt cu Myanmar și impune interzicerea călătoriei liderilor săi militari în urma loviturii de stat de săptămâna trecută, a declarat marți premierul Jacinda Ardern.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 09.02.2021, 11:36

Liderii internaționali iau măsuri dure, după lovitura de stat din Myanmar - Profimedia

Reacții internaționale foarte dure, după lovitura de stat din Myanmar

Noua Zeelandă se va asigura, de asemenea, că programul său de ajutor nu va include proiecte care sunt livrate sau decare beneficiază guvernul militar din Myanmar, a declarat Ardern într-o conferință de presă.

"Mesajul nostru puternic este că vom face tot ce putem de aici, din Noua Zeelandă și unul dintre lucrurile pe care le vom face este să suspendăm dialogul la nivel înalt ... și să ne asigurăm că orice finanțare pe care am trimis-o în Myanmar nu sprijină în niciun fel regimul militar", a spus Arder, citat de Reuters.

Programul de ajutor al Noii Zeelande are o valoare de aproximativ 30 milioane USD).

Noua Zeelandă nu recunoaște legitimitatea guvernului condus de militari și a cerut armatei să elibereze imediat toți liderii politici reținuți și să restabilească conducerea civilă, a declarat ministrul de externe Nanaia Mahuta într-o declarație separată.

Mahuta a declarat că guvernul a fost de asemenea de acord să pună în aplicare o interdicție de călătorie, care va fi formalizată în săptămâna viitoare, pentru liderii militari din Myanmar.

Liderul militar din Myanmar a promis să organizeze noi alegeri și să dea puterea câștigătorului, încercând să calmeze protestele crescânde împotriva loviturii de stat care a răsturnat guvernul civil al lui Aung San Suu Kyi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Noua Zeelandă suspendă toate legăturile cu Myanmar, interzice vizitele liderilor militari