Antena Meniu Search
x

Video Noul preşedinte al Argentinei a depus jurământul. Javier Milei a năruit rapid entuziasmul fanilor săi: "Nu există alternativă la măsurile de austeritate"

A fost sărbătoare pe străzile din Buenos Aires, după ce noul preşedinte al Argentinei, excentricul Javier Milei, a depus jurământul. Printre invitaţii oficiali s-au numărat Volodimir Zelenski şi Viktor Orban. După ceremonii, liderul poreclit "Trump al Argentinei", a ignorat entuziasmul localnicilor care îl aclamau şi le-a dat exact veştile pe care sperau să nu le audă - trebuie să strângă cureaua.

de Redactia Observator

la 11.12.2023, 21:10

Vezi și

Alături de sora lui, Javier Milei a salutat, dintr-o maşină decapotabilă, zeci de mii de argentinieni care îl salutau cu elan. Exaltarea nu le-a pierit nici când noul preşedinte i-a anunţat că ţara nu mai are bani şi că urmează o perioadă şi mai dificilă. 

Javier Milei, preşedintele Argentinei: Nu există alternativă la măsurile de austeritate și nu există alternativă la tratamentul-șoc. Desigur, acest lucru va avea un impact negativ asupra nivelului de activitate, a ocupării forței de muncă, a salariilor reale și a numărului de săraci.

Argentina trece printr-o gravă criză economică

A treia economie ca mărime a Americii Latine, Argentina trece printr-o gravă criză economică. Inflaţia se apropie de 200 la sută, iar 4 din zece localnici trăiesc în sărăcie. Prima decizie a noului preşedinte a fost să înjumătăţească numărul ministerelor, de la 18 la 9, ca să facă economie la buget. 

Pe acelaşi subiect

Noul preşedinte al Argentinei şi-a căpătat o faimă stranie

Noul preşedinte al Argentinei şi-a căpătat o faimă stranie în toată lumea - în timpul campaniei electorale, a spus că primeşte sfaturi strategice de la câinele lui clonat. Acum, sora lui, Karina, va fi secretar general al preşedinţei, şi pare că soarta ţării va depinde, în mare măsură, de ea. Dovadă, a participat la toate întâlnirile fratelui său, preşedintele, cu liderii străini invitaţi la ceremonia de învestire, printre care şi Volodimir Zelenski. 

La ceremonia de învestire au mai fost prezenţi regele Felipe al Spaniei, premierul maghiar Viktor Orban şi fostul preşedinte al Braziliei, Jair Bolsonaro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Noul preşedinte al Argentinei a depus jurământul. Javier Milei a năruit rapid entuziasmul fanilor săi: "Nu există alternativă la măsurile de austeritate"