Antena Meniu Search
x

Nu o să-ţi vină să crezi: Hackerii pot prelua controlul asupra unei jucării pentru copii. Părinţii trebuie să o distrugă

O agenţie federală din Germania a cerut părinţilor să distrugă păpuşa vorbitoare Cayla, dacă o deţin în locuinţă, pentru că tehnologia inteligentă integrată în acest dispozitiv poate dezvălui date personale despre aceştia, scrie vineri BBC News în ediţia electronică.

O agenţie federală din Germania a cerut părinţilor să distrugă păpuşa vorbitoare Cayla, dacă o deţin în locuinţă, pentru că tehnologia inteligentă integrată în acest dispozitiv poate dezvălui date personale despre aceştia, scrie vineri BBC News în ediţia electronică.

Cercetătorii susţin că hackerii pot folosi un dispozitiv nesecurizat care are capacitatea de a se conecta prin bluetooth la jucăria respectivă şi să asculte ambiental ce se petrece în imediata apropiere a jucăriei, chiar atunci când copilul se joacă cu aceasta.

Producătorul jucăriei nu a comentat deocamdată pe marginea avertismentului emis de agenţia federală germană. 

Pe acelaşi subiect

Anterior, grupul care distribuie jucăria a menţionat că au fost exemple izolate în ce priveşte atacarea informatică şi preluarea controlului de către hackeri asupra jucăriei. Însă a dat asigurări că cei din conducerea companiei vor dezbate problema ridicată şi probabil vor propune actualizarea softului care gestionează păpuşa. 

Însă, experţii în securitate informatică au avertizat că această problemă nu a fost remediată.

Păpuşa Cayla poate răspunde la întrebarea unui utilizator de pe internet. O vulnerabilitate în softul care gestionează păpuşa Cayla a fost scoasă în evidenţă pentru prima dată în ianuarie 2015. 

Au fost adresate mai multe plângeri din partea asociaţiilor de consumatori din SUA şi Europa. 

Pe lângă vulnerabilitatea de soft prin care se poate asculta ce se petrece în interiorul locuinţei acolo unde se află poziţionată păpuşa, un atac informatic asupra softului acesteia ar putea permite străinilor să vorbească direct copilului care se află în apropierea păpuşii.  

Această avertizare a agenţiei federale are loc după ce studentul Stefan Hessel, de la Universitatea din Saarland, a atras atenţia asupra îngrijorărilor juridice legate de păpuşa My friend Cayla. 

Un purtător de cuvânt al agenţiei federale germane a declarat pentru cotidianul Sueddeutsche Zeitung că păpuşa Cayla poate fi catalogată drept "dispozitiv de transmitere ascuns", care este ilegal în conformitate cu legea telecom germană.

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Nu o să-ţi vină să crezi: Hackerii pot prelua controlul asupra unei jucării pentru copii. Părinţii trebuie să o distrugă