Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ciclonul Boris continuă să lovească în Europă Centrală şi de Est. Inundaţii istorice în Cehia, prăpăd în Moldova, Austria şi Polonia

Ciclonul Boris nu a făcut ravagii doar în România. Afectaţi de ploi au fost şi vecinii noştri din Republica Moldova, unde circulaţia troleibuzelor și autobuzelor a fost suspendată. În Cehia, mii de oameni şi-au părăsit casele din cauza inundaţiilor puternice, în timp ce în Polonia, o femeie era să-şi piardă viaţa după ce maşina sa a fost luată de ape. Prăpăd este şi în Austria unde a şi nins ca în plină iarnă.  

de Redactia Observator

la 15.09.2024 , 12:44

Străzile din Republica Moldova s-au transformat în râuri în urma ploilor torenţiale.

Circulația troleibuzelor și autobuzelor a fost suspendată, iar codul galben şi portocaliu de vreme rea rămâne în vigoare şi astăzi. Râul Bâc al capitalei a ieșit din albie şi cel puţin 13 localităţi au fost deconectate ieri de la energia electrică. 

Cehia, lovită de ciclonul Boris

Vezi și

Estul Cehiei se confruntă cu inundaţii istorice după ce ciclonul Boris a ajuns în ţară. Râurile au atins niveluri periculoase, iar mii de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele. Alţii au încercat aşa cum au putut să oprească apa din a le intra în case. Dezastrul a ajuns şi la spitale - în Brno, 180 de pacienţi dintr-o clinică au fost transferaţi la alte unităţi medicale. Armata este pregătită însă să intervină în orice moment în contextul în care meteorologii estimează că ploile ar putea aduce chiar şi 400 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul a bătut cu peste o sută de kilometri pe oră şi, aseară, peste 63 de mii de persoane au rămas fără electricitate. Trei persoane sunt acum căutate după ce autoturismul în care se aflau a fost luat de ape.

Pe acelaşi subiect

Vremea extremă face ravagii în Austria şi Polonia

În Polonia, situaţia cea mai dificilă este în sud. Pompierii au răspuns la mii de apeluri ieri şi, acum au fost mobilizaţi inclusiv soldaţii. Vremea extremă ar fi putut face şi o victimă - o femeie era să-şi piardă viaţa după ce maşina sa a fost luată de ape. Autorităţile îi roagă însă pe oameni să evite transportul cu maşina întrucât nivelul râurilor va putea ajunge şi şapte metri. 

Situaţia este tragică şi în Austria. Vântul a bătut aici cu aproape 150 de kilometri pe oră, iar, în Stiria, peste zece mii de locuinţe nu aveau aseară curent electric. Teama cea mai mare este nivelul Dunării care s-ar putea ridica la cote nemaivăzute în ultimii zece ani. Pe lângă ploaie, Austria a fost acoperită şi de cantităţi însemnate de zăpadă.

Cea mai afectată zonă este Tirol unde un bărbat este căutat după ce a fost prins într-o avalanşă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Ciclonul Boris continuă să lovească în Europă Centrală şi de Est. Inundaţii istorice în Cehia, prăpăd în Moldova, Austria şi Polonia