Antena Meniu Search
x

"Nu vrem sânge vaccinat!" Părinții unui copil de 4 luni, care refuză ca acesta să fie operat la inimă, riscă să piardă tutela

Autorităţile din Noua Zeelandă cer în instanţă ca părinţii unui băiat de patru luni să piardă tutela copilului lor pentru că cei doi refuză să-și dea acordul pentru o operație cardiacă serioasă din cauza că la transfuzie va fi folosit sânge vaccinat, relatează The Guardian.

de Redactia Observator

la 30.11.2022, 11:29

"Nu vrem sânge vaccinat" Părinții unui copil de 4 luni, care refuză ca acesta să fie operat la inimă, riscă să piardă tutela
Vaccinarea unui copil (imagine ilustrativă) - Profimedia

Serviciile sociale din Noua Zeelandă au depus o cerere în instanță cu privire la tutela unui copil de patru luni ai cărui părinți refuză să-şi dea acordul pentru o operația cardiacă vitală, dacă este folosit sânge vaccinat pentru transfuzie, adică donat de o persoană care a fost vaccinată.

Părinții bebelușului au discutat despre situația de sănătate a fiului lor și despre preferințele lor medicale într-un interviu cu un militant antivaccinare. În interviu, părinții spun că bebelușul lor are stenoză severă a valvei pulmonare și că are nevoie "aproape imediată" de o intervenție chirurgicală, dar că sunt "extrem de îngrijorați de sângele pe care (medicii) îl vor folosi".

"Nu vrem sânge care este contaminat de vaccinare", a spus tatăl copilului. "Nu suntem de acord cu acest lucru, suntem în regulă cu orice altceva vor să facă acești medici."

Tatăl copilului: "Nu vrem sânge care este contaminat de vaccinare"

Pe acelaşi subiect

Vaccinurile pentru prevenirea bolilor severe și a decesului cauzat de Covid-19 s-au dovedit a fi extrem de sigure și eficiente, milioane de oameni din întreaga lume s-au vaccinat. Serviciul de donare de sânge din Noua Zeelandă explică faptul că nu separă și nu etichetează sângele pe baza stării de vaccinare a donatorului.

Nu există dovezi că vaccinarea afectează calitatea sângelui pentru transfuzie. Urmele de vaccin din sânge dispar după injectare. Tot sângele donat este apoi filtrat aşa că urmele care ar putea fi prezente încă nu prezintă niciun risc pentru cei care primesc transfuzia.

Statul îi dă în judecată pe părinți pentru tutela copilului

Agenţia guvernamentală de Sănătate a depus luni acte la Curtea Supremă din Auckland invocând Legea privind îngrijirea copiilor. Autorităţile cer ca părinţii să piardă tutela copilului, astfel încât acesta să poată fi operat la inimă, potrivit NZ Herald. Miercuri, părțile s-au prezentat în instanță pentru a stabili o audiere de urgență, în timp ce un grup de 100 de antivacciniști s-au adunat în fața clădirii.

Avocatul autorităților a declarat în fața instanței că medicii spun că un copil cu o astfel de afecțiune ar fi fost tratat în urmă cu câteva săptămâni în circumstanțe normale. Avocatul părinților, Sue Gray, și ea o militantă proeminentă împotriva vaccinării, susține că părinții vor pentru copil o îngrijire mai bună decât ceea ce oferea statul. "Deoarece îmi etichetează clienții drept conspiraționiști, ei cred că orice spun clienții mei poate fi ignorat", a spus ea.

Este foarte rar ca un caz să ajungă atât de departe, a explicat lectorul universitar Josephine Johnstone. Este un caz dificil pentru toți cei implicați pentru că este un dezacord major între părinți și echipele de asistență medicală, ambele încercând să acționeze în interesul copilului.

"Părinții au multă autoritate în luarea deciziilor cu privire la viața copilului lor....inclusiv în ceea ce privește problemele medicale. Dar există și limite la asta și acesta este unul dintre acele cazuri tragice în care limita are consecințe de viață și de moarte" a spus ea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » "Nu vrem sânge vaccinat!" Părinții unui copil de 4 luni, care refuză ca acesta să fie operat la inimă, riscă să piardă tutela