Antena Meniu Search
x

„Nu-l voi ierta niciodată. Este un monstru”. Mesajul tulburător al unei mame, care a fost bătută și ținută captivă timp de opt ore de propriul fiu, în Anglia

I-a dat viață și l-a iubit, dar nu a crezut niciodată că va trăi un adevărat coșmar chiar alături de fiul său. O mamă care a fost bătută și ținută captivă de propriul copil recunoaște că nu-l va ierta niciodată.

de Monica Palade

la 11.07.2021, 10:34

„Nu-l voi ierta niciodată. Este un monstru”. Mesajul tulburător al unei mame, care a fost bătută și ținută captivă timp de opt ore de propriul fiu, în Anglia - Shutterstock

Helen Smith, 44 de ani, din Londra, Anglia, „a crezut că va muri” când a fost luată prizonieră de propriul său copil, Sean Wilson, 23 de ani, timp de opt ore de calvar, în luna martie a anului trecut. Fără nici cea mai mică remușcare, tânărul și-a documentat și s-a filmat în timp ce o plesnea, o lovea cu pumnul și își strangula mama.

Chinul s-a oprit doar când Sean a adormit și Helen a reușit să scape și să sune la poliție și să-l vadă trimis în sparele gratiilor timp de opt ani. Acum, mama a vorbit despre abuzul pe care l-a suferit din mâinile propriului său copil pentru a crește gradul de conștientizare a violenței domestice în familii.

Trimis la cursuri de gestionare a furiei

„Din păcate, oamenii cred că violența domestică apare doar în relații și căsătorii. Dar poate fi și din mâinile copiilor. Mi-am iubit fiul și nu m-am gândit niciodată că mă va răni așa. Nu-l voi ierta niciodată. Latura întunecată a lui Wilson a apărut pentru prima dată când era mic și se înfuria pe lucruri mărunte. Îmi spuneam mereu că va trece peste asta. Dar, pe măsură ce creștea, era supărat în permanență. Sean mă mușca, mă scuipa și arunca lucruri în mine. A devenit atât de grav încât, când avea trei ani, l-am trimis la cursurile de gestionare a furiei. A fost oribil și m-am chinuit cu adevărat", a povestit Helen, asistentă medicală.

Pe acelaşi subiect

Speranțele mamei, care și-a crescut singură fiul, că acesta se va maturiza și va scăpa de aceste izbucniri au rămas doar la nivelul de dorințe, în timp ce se lupta cu accesele de furie ale tânărului. În 2016, Wilson, în vârstă de 17 ani, și-a făcut o iubită - care, de asemenea, nu era imună la agresiunea sa. În luna mai a anului următor, fata a venit să stea cu Helen și Sean în weekend, înainte ca o ceartă să izbucnească. „I-am auzit certându-se în sufragerie”, și-a amintit Helen.

Lovită şi înjunghiată de propriul fiu

„M-am repezit și am stat printre ei, încercând să îi liniștesc. Dintr-o dată, Sean m-a aruncat peste măsuța de cafea și m-am lovit la cap în colț. Am leșinat. Când mi-am revenit, polițiștii îl arestau pe Sean. Brusc, am simțit o durere cumplită în mână. Țășnea sângele din ea. Un ofițer de poliție mi-a spus că Sean m-a înjunghiat cu un cuțit de bucătărie. După toți acei ani, nu m-am așteptat niciodată să mă rănească. Nu mi-a venit să cred”.

În luna iulie 2018, Wilson a pledat vinovat pentru violență împotriva lui Helen la Woolwich Crown Court. A fost închis timp de patru ani. „La început eram furioasă, dar după ce a fost închis, m-am simțit vinovată. Nu mă puteam gândi decât că fiul meu e în spatele gratiilor din cauza mea. În ciuda a ceea ce a făcut, îl iubeam”, a mai povestit mama.

Wilson i-a scris lui Helen din spatele gratiilor cerându-și scuze pentru atac, iar mama lui l-a iertat și a început să îl viziteze în fiecare săptămână. „I-am spus că trebuie să învețe din asta și mi-a promis că se va schimba. L-am crezut cu adevărat”. Fiul ei a fost eliberat mai devreme din închisoare, în martie 2020, după ce a executat doi ani. Când ofițerul său de probațiune nu a reușit să-i găsească un loc de cazare la timp, Helen s-a oferit să-l ia înapoi pe fiul ei.

A premeditat să-şi tortureze mama

„Când Sean a venit acasă, părea o altă persoană”, a spus Helen. „A avut cel mai bun comportament și a fost plăcut să fie în preajmă”. Dar, o săptămână mai târziu, în timp ce Helen și Wilson mâncau ce își comandaseră, el i-a cerut o furculiță, declanșând începutul coșmarului ei de opt ore. "Era chiar lângă bucătărie, așa că l-am întrebat de ce nu-l poate să își ia singur. El a mormăit, așa că m-am dus la bucătărie să-i aduc una. În timp ce am deschis un sertar, Sean m-a lovit cu pumnul în cap și am căzut pe podea. Înspăimântată, l-am întrebat ce face. A început să mă pălmuiască, să-mi dea cu pumnul în cap. Apoi, Sean a apucat două cuțite de bucătărie și a țipat că din vina mea a intrat în închisoare. Eram îngrozită”.

Wilson și-a ținut captivă mama în bucătărie timp de câteva ore, în timp ce a lovit-o cu cruzime și urlând la ea. "La un moment dat am implorat să mă lase la baie, dar el a refuzat. Așa că am făcut pe mine. În cele din urmă, Sean m-a târât în sufragerie și m-a prins de cap și a început să mă sugrume. Am crezut că voi muri. A filmat totul pe telefonul lui”.

Bătăușul și-a oprit tortura doar la 5 dimineața, când a intrat în dormitorul lui Helen și a adormit. Înspăimântată Helen a început să caute cheile prin casă, dar și-a dat seama că Sean o închisese. De asemenea, a descoperit că a deconectat telefonul, a scos bateriile și și-a ascuns mobilul.

„Nu-mi voi ierta niciodată fiul pentru asta. Este un monstru”

„Mi-am dat seama că a planificat asta tot timpul. După ce am căutat cu disperare, am găsit în cele din urmă cheia ascunsă în spate pe partea laterală a canapelei. Am mers șchiopătat până în grădină și mi-am găsit mobilul în tufișuri. Tulburată, am sunat la poliție".

Wilson a fost apoi arestat pentru a doua oară acasă la mama sa, în timp ce paramedicii o tratau pe Helen pentru rănile ei. "Aveam ochii înegriți și corpul meu era învinețit peste tot. Eram în agonie. Dar ce mă durea cel mai mult era că propriul meu fiu îmi făcuse asta".

În decembrie 2020, Wilson, în vârstă de 23 de ani, din Erith, Londra, a pledat vinovat pentru agresiune și încă un cap de acuzare la Woolwich Crown Court. A fost condamnat la opt ani. „De data aceasta nu am simțit nici o vină și nu mi s-a părut suficient”, a explicat Helen. Dar, în ciuda vânătăilor care îi treceau, trauma pe care a trăit-o a lăsat-o cu atacuri de panică și coșmaruri. „Nu-mi voi ierta niciodată fiul pentru asta. Este un monstru”, și-a încheiat mama povestirea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » „Nu-l voi ierta niciodată. Este un monstru”. Mesajul tulburător al unei mame, care a fost bătută și ținută captivă timp de opt ore de propriul fiu, în Anglia