Antena Meniu Search
x

Numărul morților continuă să crească în Bucha. Șeful poliției: "Și încă nu ne-am uitat în case și apartamente"

Aproximativ 1.200 de crime de război au fost deja înregistrate în regiunea Kiev, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, a declarat șeful poliției capitalei. Andriy Nebitov a declarat pentru Sky News, într-un interviu, că cele mai multe dintre decesele înregistrate până acum au fost cauzate de bombardamentele rusești și de tirurile de rachete. În Bucha se așteaptă ca numărul cadavrelor să crească, mai ales că polițiștii încă nu au percheziționat casele. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 06.04.2022, 12:27

Numărul morților continuă să crească în Bucha. Șeful poliției: "Și încă nu ne-am uitat în case și apartamente"
Numărul morților continuă să crească în Bucha. Șeful poliției: "Și încă nu ne-am uitat în case și apartamente" - twitter.com/Podolyak_M/media

Foarte multe cadavre, arse, zac în continuare neidentificate. Cadavrele care au fost incendiate sunt numerotate cu plăcuțe galbene. Anchetatorii încă încearcă să afle ce s-a întâmplat cu victimele, cercetările inițiale indicând că aceștia au fost împușcați și incendiați de soldații ruși. 

Rămășițele par să includă femei și un posibil copil adolescent, potrivit Sky News.

Întrebat dacă Ucraina va putea declanșa o anchetă internațională asupra presupuselor crime de război comise de ruși, șeful poliției din Kiev a spus că speră că da.

"Totul va depinde de instanța internațională. Pe baza practicii investigațiilor internaționale privind crimele de război din secolul XX, avem acum ocazia să înregistrăm dovezile activităților criminale ale armatei ruse la o calitate superioară și într-un mod mai cuprinzător", a spus Andriy Nebitov.

Pe acelaşi subiect

Numărul morților continuă să crească în Bucha

În Bucha, numărul morților este în continuare în creștere și se așteaptă să mai fie găsite "foarte multe" cadavre, mai ales că polițiștii încă nu au percheziționat casele.

"Nu există încă un număr total [de cadavre]. Lucrăm în fiecare zi. Trebuie să spun că sunt foarte mulți oameni. Mai ales în zona împădurită. Pe străzi. Și nu ne-am uitat încă la case și apartamente", a declarat șeful poliției din Kiev.

Potrivit lui Andriy Nebitov, experții criminaliști au examinat până acum 200 de cadavre.

Armata rusă a pătruns în Bucha în primele zile ale războiului, preluând controlul asupra orașului. La sfârșitul săptămânii trecute rușii s-au retras, sub focul soldaților ucraineni.

Ucraina investighează mii de presupuse crime de război

Peste 4.600 de presupuse crime de război făcute de armata rusă sunt investigate, afirmă un procuror din Ucraina, potrivit Sky News. Procurorii ucraineni au anunțat că investighează 4.684 de presupuse crime de război comise de Rusia, după ce au fost descoperite cadavrele civililor de la Bucea.

Cifrele au fost publicate marți și au arătat că aproximativ 167 de copii au murit ca urmare a războiului din Ucraina. În cadrul unei conferințe de presă, procurorul general Iryna Venediktova a descris orașele din jurul Kievului ca fiind o „regiune torturată din iad" și a promis să „pedepsească inumanii care au înființat-o pe pământul nostru".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Numărul morților continuă să crească în Bucha. Șeful poliției: "Și încă nu ne-am uitat în case și apartamente"