Antena Meniu Search
x

Video Numele şi pozele soldaţilor morţi în război amintesc Ucrainei că lupta nu s-a terminat. Corespondenţă Observator din Kiev

Oamenii din Ucraina au învăţat în acest an să trăiască sub o ameninţare continuă, în sunetul alarmelor antiaeriene. Trimisul special Observator, Laurenţiu Rădulescu, a fost pe linia frontului pe 24 februarie 2022. Tot acolo este şi acum.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 24.02.2023, 20:27

Vezi și

"Mi-a rămas în minte un citat din discursul preşedintelui Volodimir Zelenski, de acum mai puţin de o oră. Spunea în acel moment că ruşii nu îşi numără morţii, indiferent de numărul acestora. Diferenţa este una uriaşă, iar ceea ce vedeţi aici (n.r. arată pozele ucrainenilor decedaţi) sunt nume, imagini, date ale soldaţilor ucraineni care şi-au pierdut viaţa în acest conflict cu Rusia, nu doar în ultimul an de război​", spune Laurenţiu Rădulescu, trimis special Observator în Ucraina.

Un an de război. Sondaj: încredere în victoria Ucrainei

"Suntem în piaţa principală, acolo unde au avut loc evenimente extrem de importante în cursul zilei de azi. În această zonă l-am văzut pe Volodimir Zelenski venind şi înmânând medalii, încercând să-i îndemne pe ucraineni să reziste unui nou an. Un an de succes, spunea el, pentru că este anul invincibilităţii. Mai spunea şi că dacă am avut un 2022 în care ruşii au intrat în ţară şi au făcut multe victime - peste 200.000 de oameni care şi-au pierdut viaţa - trendul este unul cu totul diferit anul acesta. Un sondaj de opinie de aici, din Ucraina, arată faptul că 95% dintre cei chestionaţi spun că Ucraina va învinge. Este foarte greu de spus ce se va întâmpla în continuare, în condiţiile în care încă se duc lupte grele", adaugă Laurenţiu Rădulescu, trimis special Observator în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Numele şi pozele soldaţilor morţi în război amintesc Ucrainei că lupta nu s-a terminat. Corespondenţă Observator din Kiev