Antena Meniu Search
x

Foto O fată de 15 ani și-a pus iubitul român să-i ucidă mama, în Grecia. Femeia, înjunghiată de zeci de ori

Ies la iveală noi detalii despre crima înfiorătoare care a zguduit capitala Greciei, Atena. O copilă de 15 ani a decis să-și ucidă mama cu sânge rece, din cauza abuzurilor pe care le-ar fi suferit. Executanți au fost doi prieteni - un român în vârstă de 17 ani și un alt adolescent, de 16 ani, din Loutraki. Lovită de 70 de ori cu cuțitul, femeia nu a avut nicio șansă.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 20.11.2020, 14:24

  • Anchetatorii in Grecia încearcă să stabilească în ce împrejurări s-a produs nenorocirea
  • Minora de 15 ani susține că nu a asistat la crimă, deși știa ce urmează să se întâmple
  • Minorii au fost trimiși în arest, însă perioada maximă de detenție este de doar 6 luni

Trei adolescenți, între care și o fată de 15 ani, încearcă să scape basma curată sau cel puțin să nu petreacă decenii în pușcărie după ce au plănuit o crimă tulburătoare.

Sătulă de abuzuri, după cum susține, și dornică să pună mâna pe 10.000 de euro pe care mama ei i-ar fi obținut prin vânzarea unui autoturism, adolescenta și-a îndemnat iubitul de origine română, în vârstă de 17 de ani, să îi suprime viața femeii.

Alături de ei, la momentul crimei, era și un minor de 16 ani, care însă insistă că doar a asistat la nenorocire.

Dau vina unii pe alții

După mai multe declarații contradictorii, fata de 15 ani și prietenul ei român au declarat că au fost complici la crimă, însă au arătat cu degetul spre prietenul lor grec, un minor de 16 ani din Loutraki, o stațiune aflată la aproximativ 80 de kilometri de capitala Atena.

Acesta, însă, susține că e nevinovat. "Am fost în casă, ei mi-au dat drumul la ușă, am intrat, dar nu știu unde era fata când eu și iubitul ei am întrat în camera femeii. Nu eu am ucis-o, ci el", a spus adolescentul, în fața judecătorilor.

Crimă în Grecia

Adolescentul de 16 ani din Loutraki, Corintia

athina984.gr

Fata are un alt scenariu și le-a spus anchetatorilor că tânărul a insistat să fie părtaș la asasinat, fără a cere bani în schimb. Ba chiar i-ar fi trimis mesaje pe Facebook în care o întreba când va avea loc crima, informează Libertatea, care citează Athens Magazine.

Între timp, minora de 15 ani și-a cerut iertare pentru decizia de a-și ucide propria mamă, invocând frecventele certuri pe care le avea cu aceasta. Mai mult, le-a mărturisit magistraților că a auzit țipetele de durere ale femeii de 50 de ani, însă fără a face nimic pentru a o proteja.

"Noi nu o puteam ucide"

"Tremuram când o auzeam țipând din cealaltă cameră. Dar nu am reacționat, nu am făcut nimic. Voiam să se termine. Cel de 16 ani a ucis-o. Noi nu o puteam face. Din momentul în care i-am zis tot întreba când va avea loc (n.r. crima). A insistat să o ucidem", a mărturisit fata, care încearcă să arunce vina pe tânărul de 16 ani, nu pe iubitul ei român.

Nici avocații ei nu sunt convinși că adolescenta înțelege gravitatea faptelor. "Le-a spus anchetatorilor că are regrete, deși nu sunt sigur că a realizat ce a făcut", a fost de părere Spyros Demetriou, avocatul apărării.

"Îmi pare rău pentru ce am făcut. Dar atunci credeam că asta e soluția. Mă abuza, ne certam mereu. Nu îmi dădea bani. Reacționa foarte rău la relațiile pe care le aveam", a explicat minora.

Cei trei au fost plasați în arest, iar procesul continuă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » O fată de 15 ani și-a pus iubitul român să-i ucidă mama, în Grecia. Femeia, înjunghiată de zeci de ori