Antena Meniu Search
x

O doctoriţă de 32 de ani din Mexic a avut convulsii și dificultăți de respirație după vaccinul anti-Covid Pfizer

Autoritățile mexicane anchetează cazul unei doctorițe de 32 de ani care a fost internată în spital după ce a fost imunizată cu vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Pfizer-BioNTech.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.01.2021, 15:09

O doctoriţă de 32 de ani din Mexic a avut convulsii și dificultăți de respirație după vaccinul anti-Covid de la Pfizer
O doctoriţă de 32 de ani din Mexic a avut convulsii și dificultăți de respirație după vaccinul anti-Covid de la Pfizer - Abaca Press / Tischler Carlos/Eyepix/ABACA via Hepta
  • Doctorița a fost internată la ATI după ce a avut convulsii, dificultăți de respirație și o erupție pe piele în urma vaccinării anti-Covid.
  • Diagnosticul inițial este encefalomielita, anunță autoritățile.

Doctorița, al cărei nume nu a fost făcut public, a fost internată pe secția de terapie intensivă a unui spital public din statul nordic Nuevo Leon, după ce a avut convulsii, dificultăți de respirație și o erupție pe piele în urma vaccinării anti-Covid.

"Diagnosticul inițial este encefalomielita", a declarat Ministerul Sănătății din Mexic, într-o declarație publicată vineri seară, potrivit Reuters.

Doctorița avea antecedente de reacții alergice

Encefalomielita este o inflamație a creierului și a măduvei spinării.

Ministerul a adăugat că medicul are antecedente de reacții alergice și a spus că nu există dovezi din studiile clinice ca cineva să fi dezvoltat o inflamație a creierului după administrarea vaccinului.

Pfizer şi BioNTech nu au putut fi contactate imediat pentru comentarii.

Peste 126.500 de persoane au murit în Mexic, din cauza Covid-19. Țara a început să distribuie prima rundă de vaccinuri Covid-19 către lucrătorii din domeniul Sănătății pe 24 decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O doctoriţă de 32 de ani din Mexic a avut convulsii și dificultăți de respirație după vaccinul anti-Covid Pfizer