Antena Meniu Search
x

O femeie din Iran a fost spânzurată, deși murise de infarct aşteptându-şi rândul la execuție

O femeie din Iran, condamnată pentru uciderea soțului ei, a fost spânzurată de autorități deși era deja moartă de câteva minute, după un infarct făcut în timp ce-și aștepta rândul la execuție.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 24.02.2021, 16:24

O femeie din Iran a fost spânzurată, deși murise de infarct aşteptându-şi rândul la execuție
O femeie din Iran a fost spânzurată, deși murise de infarct aşteptându-şi rândul la execuție - Twitter/IRAN HRM
  • Zahra Ismaili a fost condamnată pentru uciderea soțului ei, care era un înalt oficial în Ministerul Informațiilor.
  • Femeia a murit după un infarct făcut în timp ce-și aștepta rândul la spânzurătoare.

Femeia, numită în rapoartele oficiale Zahra Ismaili, a intrat în stop cardiac după ce a fost obligată să asiste la spânzurarea a 16 deţinuţi, la închisoarea Rajai Shahr, la vest de Teheran.  

Mama a doi copii, Zahra Ismaili a fost condamnată pentru uciderea soțului ei, care era un înalt oficial în Ministerul Informațiilor, potrivit The Independent.

Soacra i-a împins personal scaunul de sub picioare 

Avocatul ei, Omid Moradi, a declarat că soțul ei era extrem de abuziv atât cu femeia, cât și cu fiica lui, iar crima a fost făcută în autoapărare.

”Inima lui Zahra s-a oprit și ea a murit înainte de a fi dusă la spânzurătoare”, a scris avocatul ei, într-o postare pe Facebook.

”I-au spânzurat trupul neînsuflețit, iar mama victimei a lovit personal scaunul de sub picioarele femeii, astfel încât să poată vedea cadavrul norei sale spânzurat, chiar și pentru câteva secunde”, a mai scris avocatul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În certificatul de deces al femeii, la cauza decesului este trecut ”stop cardiac”.

3 femei executate în Iran, în ultimele săptămâni

Ismaili a fost una dintre cele trei femei executate în Iran în ultimele săptămâni, în închisorile din Ardabil, Sanandaj și Karaj.

Aceasta aduce numărul total de femei executate în timpul mandatului președintelui iranian Hassan Rouhani, care a început în august 2013, la 114, a anunțat un site condus de activiști pentru drepturile omului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » O femeie din Iran a fost spânzurată, deși murise de infarct aşteptându-şi rândul la execuție