Antena Meniu Search
x

O femeie însărcinată care a scăpat din bombardamentul asupra maternităţii din Mariupol a născut o fetiţă

Marianei Vishegirskaya, o femeie însărcinată care a scăpat din bombardamentul asupra unei maternităţi din Mariupol, a născut o fetiţă, relatează BBC.

De Redactia Observator la 13.03.2022, 12:22

Imaginea Marianei Vishegirskaya, cu faţa însângerată în timp ce cobora printre dărâmături treptele maternităţii, a făcut înconjurul lumii, după atacul de la maternitatea din Mariupol, soldat cu moartea a trei persoane.

Femeia a născut la o zi după ce maternitatea a fost bombardată de ruşi

Mariana a născut a doua zi, a mărturisit nepoata ei din Turcia presei locale, iar ambasadorul Ucrainei la ONU a declarat că fetiţa a primit numele de Veronika. Potrivit BBC, Mariana a devenit subiectul unei campanii de dezinformare a Rusiei după bombardament.

Ambasada Rusiei în Marea Britanie a postat pe Twitter o teorie a conspiraţiei conform căreia Mariana ar fi o actriţă, iar imaginile cu consecinţele atacului ar fi fost fabricate. La ONU, ambasadorul Ucrainei, Serghei Kisliţia, le-a transmis celor prezenţi o "veste foarte bună" şi le-a arătat o fotografie cu Vishegirskaya.

"Miss Mariana, femeia însărcinată a născut o fetiţă sănătoasă aseară. Numele ei este Veronika. Aici este cu tatăl ei. Nu contează ce minciuni spun ruşii despre ea, familia ei şi despre incident", a afirmat ambasadorul, potrivit BBC.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » O femeie însărcinată care a scăpat din bombardamentul asupra maternităţii din Mariupol a născut o fetiţă