Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"O fetiță a murit pentru că lumea ne-a întors spatele". Marzia a fost călcată în picioare în busculada de pe aeroportul din Kabul

O fetiță afgană de 14 ani a murit, călcată în picioare, în busculada de pe aeroportul din Kabul, unde, sute de persoane încearcă să scape din țara, de acum, controlată de talibani. Familia victimei a publicat imagini cu trupul strivit al adolescentei pentru a atrage atenția asupra situației disperate din Afganistan: „Vrem ca oamenii să vadă ce se întâmplă cu adevărat aici. O fetiță a murit pentru că lumea ne-a întors spatele”.

de Redactia Observator

la 19.08.2021 , 17:22

"O fetiță a murit pentru că lumea ne-a întors spatele". Marzia a fost călcată în picioare în busculada de pe aeroportul din Kabul "O fetiță a murit pentru că lumea ne-a întors spatele". Marzia a fost călcată în picioare în busculada de pe aeroportul din Kabul - Captură video

Marzia visa la o viață nouă, în afara Afganistanului, alături de familia sa și rudele mai tinere. Toți aveau vize pentru Tajikistan, însă adolescenta de 14 ani nu a mai reușit să părăsească orașul Kabul.

Sute de persoane s-au înghesuit și s-au călcat în picioare, pe aeroportul din Kabul, singura șansă de scăpare din țara, de acum, cotrolată de talibani. Disperați, oamenii nu au mai ținut cont de nimic, în speranța că așa își vor salva viața. 

Însă, în busculada creată, 12 persoane au murit, printre ele fiind și Marzia. Talibanii au început să tragă asupra celor aflați pe aeroport, iar în haosul creat, Marzia s-a pierdut de părinții săi și a fost călcată în picioare de mulțimea înfricoșată, scrie Daily Mail.

Articolul continuă după reclamă

Marzia își dorea să devină profesoară

Pe acelaşi subiect

Mătușa sa a declarat că familia este devastată de pierderea adolescentei. „Vrem ca toți să vadă ce se întâmplă cu adevărat aici. O fetiță a murit pentru că lumea ne-a întors spatele. Sora mea și-a dorit ca fiica ei, Marzia, să-și continue educația și era îngrijorată că acest lucru nu se va întâmpla sub talibani.

Aveau toate documentele necesare pentru a părăsi țara, dar cu totul haosul din aeroport, nu au avut nicio șansă. Mulțimea a început să se agite imediat ce s-au auzit focuri de armă. Tatăl Marziei și mama sa îi protejau pe ceilalți doi copii mai mici, dar când oamenii au început să fugă, Marzia a fost despărțită de părinți și a fost împinsă la pământ. Când tatăl său a găsit-o, abia mai era în viață. Avea vânătăi pe tot corpul și hemoragie internă, iar la spital i-au pus pansamente încercând să oprească sângele care-i curgea din nas și pe gură, iar la scurt timp după, a murit”. Mătușa fetei a mai povestit că Marzia își dorea să devină profesoară.

Cel puțin 12 persoane au murit pe aeroportul din Kabul, de duminică. Potrivit Reuters, decesele au fost provocate de focurile trase de talibani, dar și de busculada create. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » "O fetiță a murit pentru că lumea ne-a întors spatele". Marzia a fost călcată în picioare în busculada de pe aeroportul din Kabul