Antena Meniu Search
x

Video O fetiță de doar 9 ani, încătușată și "liniştită" cu spray lacrimogen de polițiști, în Rochester, SUA

Un apel la 911 care anunţa "probleme familiale" s-a terminat cu încătuşarea unei fetiţe în vârstă de 9 ani şi stropirea ei cu spray lacrimogen de polițiști. Momentul şocant a avut loc vineri, în oraşul Rochester din New York, SUA.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.02.2021, 07:46

O fetiță de doar 9 ani, încătușată și liniştită cu spray lacrimogen de polițiști, în Rochester, SUA - capturi video YouTube
  • O fetiță de culoare, în vârstă de doar 9 ani, a fost încătușată de polițiști în SUA.
  • Polițiștii au folosit și spray-ul lacrimogen, după ce copila ar fi amenințat că își va ucide mama, iar apoi se va sinucide.

O înregistrare video arată polițiști agresând o fetiţă de 9 ani, în timp ce copila plânge şi îşi strigă cu disperare tatăl, relatează CNN.

În imagini se vede cum agenții o rețin pe fată, îi pun cătușele și încearcă să o bage cu forța în autospecială. 

Apoi, polițiștii pulverizează spray cu piper, pe motiv că fetiţa cu respectă instrucțiunile date. 

La un moment dat, un polițist spune: "Te porți ca un copil!".

"Sunt un copil!", răspunde fata.

Materialul video, publicat de Departamentul de poliţie din Rochester, a stârnit un nou val de indignare în SUA, legat de metodele de forţă folosite de forțele de ordine. 

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Polițiștii au fost suspendați

Fata a fost transportată la Spitalul General Rochester, de unde, ulterior, a fost eliberată, potrivit adjunctului Poliţiei din Rochester, Andre Anderson.

Luni, ofițerii implicați în incident au fost suspendați. 

Duminică, șeful interimar al poliției din Rochester, Cynthia Herriott-Sullivan, a spus că tratamentul aplicat de poliție este inacceptabil:

"Nu am de gând să stau aici și să vă spun că este în regulă să stropești cu piper un copil de 9 ani. Nu este așa. Nu asta cine suntem ca departament și vom face tot ce trebuie pentru a ne asigura că astfel de lucruri nu se vor mai întâmpla".

De cealaltă parte, ofițerii care au intervenit se apară spunând că fetița făcuse o criză și ar fi amenințat că își omoară mama, iar apoi se va sinucide.

Polițiștii spun că au fost "obligați" să recurgă la cătușe și spray lacrimogen, pentru a asigura securitatea copilei.

Pe de altă parte, primarul din Rochester, Lovely Warren, condamnă folosirea forței asupra unui copil. Aceasta a promis că se va face o anchetă internă privind metodele utilizate de forțele de ordine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » O fetiță de doar 9 ani, încătușată și "liniştită" cu spray lacrimogen de polițiști, în Rochester, SUA