Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O îngrijitoare norvegiană moare din cauza unei hemoragii cerebrale după vaccinul cu AstraZeneca

Norvegia a anunţat luni moartea prin hemoragie cerebrală a unei îngrijitoare în vârstă de până în 50 de ani, care a fost spitalizată după ce a fost vaccinată cu serul împotriva Covid-19 AstraZeneca-Oxford, fără să se stabilească, în acest stadiu, vreo legătură cu vaccinarea, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 15.03.2021 , 18:39

O îngrijitoare norvegiană moare din cauza unei hemoragii cerebrale după vaccinul cu AstraZeneca - Profimedia

Acesta este al doilea caz de acest fel semnalat în decurs de câteva zile în această ţară, care a suspendat joi, ”din precauţie”, utilizarea vaccinului dezvoltat de către laboratorul anglo-suedez. Autorităţile sanitare norvegiene au anunţat sâmbătă spitalizarea a trei membri ai personalului de îngrijire, suferind de trombocitopenie - o cantitate anormal de mică de trombocite -, sângerări şi prezentând cheaguri de sânge, potrivit news.ro.

Prezentaţi ca fiind relativ tineri, aceşti îngrijitori au fost vaccinaţi anterior cu vaccinul AstraZeneca Oxford. Unul dintre cei trei îngrijitori, prezentat drept o femeie în vârstă de până în 50 de ani, care se afla într-o ”stare bună de sănătate”, a murit duminică, în urma unei hemoragii cerenbrale, au anunţat autorităţile sanitare.

Ea a fost spitalizată joi, la aproximativ o săptămână după ce a fost vaccinată cu vaccinul AstraZeneca-Oxford. ”Nu putem exclude şi nici confirma că acest lucru are vreo legătură cu vaccinul”, a declarat, într-o conferinţă de presă, un reprezentant al Agenţiei norvegiene a medicamentului Steinar Madsen. Starea sănătăţii celorlalţi doi îngrijitori spitalizaţi este ”staţionară”.

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » O îngrijitoare norvegiană moare din cauza unei hemoragii cerebrale după vaccinul cu AstraZeneca