Antena Meniu Search
x

O mamă a doi copii s-a prefăcut bolnavă de cancer în stadiu terminal pentru a strânge 22.000 de lire sterline din donaţii, în Anglia

O tânără de 27 de ani, mamă a doi copii, s-a prefăcut bolnavă de cancer în stadiu terminal pentru a obţine suma de 22.000 de lire sterline de la binevoitori, prin intermediul donaţiilor.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 03.06.2021, 16:47

Femeie care vorbeşte la telefon într-o cameră de spital
O mamă a doi copii s-a prefăcut bolnavă de cancer în stadiu terminal pentru a strânge 22.000 de lire sterline din donaţii - Profimedia

Megan Scotcher, în vârstă de 27 de ani, din Ripley, Derbyshire, s-a prefăcut că este bolnavă de cancer între lunile iunie şi decembrie 2020.

Întreaga familie credea că tânăra mamă este bolnavă de cancer

Femeia a făcut o postare emoţionantă pe Facebook în care a anunţat că mai are doar câteva luni de trăit, după nişte analize făcute la spital în urma cărora ar fi aflat că are şapte tumori în plămâni. Luptase într-adevăr cu anumite forme de cancer în trei ocazii anterioare, dar se vindecase cu ajutorul chimioterapiei şi a unor intervenţii chirurgicale.

Totuşi, în iulie anul trecut, Megan a susţinut că în urma unui control a aflat că boala a revenit, iar de data aceasta avea să fie o formă mult mai agresivă. În plus, din spusele ei, emdicii i-ar fi confirmat că în urma tratamentelor anterioare organele ei erau mult prea deteriorate pentru o nouă rundă de chimioterapie.

Rudele şi prietenii au rămas şocaţi la aflarea veştii şi au început să strângă bani astfel încât Megan să îşi poată trăi ultimele luni din viaţă aşa cum îşi doreşte, împreună cu fiii ei Cole și Archie în vârstă de opt și doi ani.

„Sunt absolut devastată, cu atât mai mult copiii mei. Cu cel mai mic este destul de dificil, deoarece nu înţelege cu adevărat ce se întâmplă. Iar cel mai mare ştie că sunt slăbită, dar în momentul de faţă nu ştie întreg contextul” spunea atunci femeia.

Tatăl tinerei de 27 de ani, Archie, a creat o pagină de strângeri de fonduri cu o ţintă iniţială de 500 de lire, dar în câteva zile a strâns 12.000 de lire sterline. Un alt binevoitor a reuşit să strângă pentru ea 2.500 de lire sterline printr-o cmapanie umanitară în care a alergat 1000 de kilometri cu bicicleta. Astfel, suma totală a ajuns la 22.000 de lire sterline.

Femeia a declarat atunci că va folosi banii pentru a crea „amintiri de neuitat” alături de copiii ei, apoi va împărţi suma rămasă între cei doi, înainte de moarte.

„Este incredibil, nu pot exprima în cuvinte bucuria când văd generozitatea oamenilor. A fost uluitor. Este cu adevărat uimitor cum se pot uni oamenii, încă nu îmi pot reveni. Ne-am gândit să mergem în diferite locuri la munte unde băieţii pot merge cu bicicletele. Vom crea niște amintiri foarte frumoase cu ei” spunea la momentul respectiv Megan, aducând în discuţie uimirea pe care a avut-o când a văzut suma strânsă din donaţii.

Poliţia a intrat însă pe fir şi a început să investigheze întreaga situaţie după ce o rudă a vorbit cu personalul medical de la spital, unde femeia susţinea că este tratată, aflând că totul fusese doar o minciună. În cele din urmă, mama celor doi copii a fost arestată în martie 2021 şi acuzată de înşelăciune.

Astăzi s-a prezentat la Nottingham Crown Court prin intermediul unei platforme video, unde a pledat vinovată de infracțiune.

Scotcher a fost diagnosticată pentru prima dată cu osteosarcom, o formă de cancer osos, când avea 14 ani. Şi-a rupt piciorul în timp ce era în vacanță în Franța și, în ciuda unei radiografii care a arătat că nu au existat probleme grave, în lunile următoare a slăbit foarte mult și suferea atât de mult încât nu putea merge. Medicii de la un spital din Birmingham au descoperit atunci că avea o tumoare de mărimea unui pumn încleștat în genunchi. A trebuit să fie supusă chimioterapiei și să i se înlocuiască oasele din picior cu titan.

Cancerul a mai lovit de două ori - o dată în 2009 și apoi din nou în 2010, când s-a mutat la plămâni. În ambele dăţi a trecut prin chimioterapie şi a fost supusă unor operaţii pentru îndepărtarea tumorilor, fiind mai apoi considerată complet vindecată.

Cazul a fost amânat pentru a permite pregătirea unui raport psihiatric și se așteaptă să fie condamnată la aceeași instanță în luna septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O mamă a doi copii s-a prefăcut bolnavă de cancer în stadiu terminal pentru a strânge 22.000 de lire sterline din donaţii, în Anglia