O mie de pisici, care urmau să fie sacrificate într-un abator din China, au fost salvate. Erau servite clienţilor drept carne de porc sau miel
Poliția din China a salvat aproximativ 1.000 de pisici dintr-un camion în drum spre un abator, a informat presa afiliată statului, eliminând o parte dintr-un comerț ilicit care vinde în mod fraudulos carne de felină sub formă de carne de porc sau oaie.
Acționând la informația activiștilor pentru animale la începutul acestei luni, ofițerii din Zhangjiagang, în provincia estică chineză Jiangsu, au interceptat un vehicul folosit pentru a colecta și transporta pisici capturate, potrivit publicației de știri afiliate statului chinez The Paper, relatează CNN.
Fără acea intervenție, lotul ar fi fost probabil sacrificat și expediat spre sud pentru a fi servit ca frigărui de porc și miel, precum și cârnați, se arată în raport. De atunci, poliția și autoritățile agricole au trimis pisicile la un adăpost din apropiere, a spus The Paper, după ce a dejucat un complot care ar fi putut aduce până la 20.500 de dolari. Raportul nu menționa dacă au fost efectuate arestări și nici dacă pisicile erau fără stăpân sau animale de companie. CNN a contactat poliția Zhangjiagang și adăpostul de animale pentru comentarii.
Oamenii nu ştiau ce tip de carne primesc în farfurie
Imaginile publicate de The Paper au arătat pisicile salvate la adăpost, odihnindu-se în cuști. Un activist citat de instituție a spus că operațiunea ilegală poate vinde o liră de carne de pisică pentru aproximativ 4 dolari, pretinzându-le drept carne de oaie și porc. Fiecare pisică cântărește aproximativ patru până la cinci kilograme după ce sunt procesate.
- Cele mai frumoase pisici se dau în spectacol la SofistiCAT. Sunt rase pure, iar preţul pentru unele dintre ele este...
- Alimentele total interzise pentru câini şi pisici, potrivit veterinarilor. Multe animale ajung la operaţie din...
- Un nou vaccin ne-ar putea ajuta să scăpăm de alergia la părul de pisică. Primele teste pe oameni, făcute la Londra
„Unii oameni vor face tot ce este necesar pentru că este profitabil”, a declarat pentru The Paper Gong Jian, un activist care construiește un sanctuar pentru felinele fără stăpân în Jiangsu.
Raportul a declanșat un nou val de îngrijorare cu privire la drepturile animalelor și siguranța alimentelor pe rețelele sociale chineze, mulți cerând un control mai mare din partea autorităților. Țara s-a luptat cu o istorie lungă de scandaluri alimentare și de siguranță în trecut.
Deși China are legi care să reglementeze și să protejeze animalele și animalele pe cale de dispariție, nu există o lege generală care să vizeze cruzimea față de animalele de companie, câinii și pisicile fără stăpân.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰