Antena Meniu Search
x

O nouă boală misterioasă se răspândeşte în Asia. Focar în Coreea de Nord: cazuri raportate de peste 800 de familii

După epidemia de COVID-19, o nouă boală misterioasă, până acum "necunoscută", se răspândeşte în Asia. Coreea de Nord a trimis deja echipe medicale şi epidemiologi într-o provincie în care au fost depistate mai multe persoane cu simptomele unei boli intestinale, a informat duminică presa de stat, citată de CNN.

de Redactia Observator

la 19.06.2022, 11:54

O nouă boală misterioasă se răspândeşte în Asia
O nouă boală misterioasă se răspândeşte în Asia - Profimedia

Cel puţin 800 de familii care suferă de ceea ce Coreea de Nord a numit drept fiind o "epidemie enterică acută” au primit până acum ajutor în sudul provinciei Hwanghae. Termenul "enteric" se referă la tractul gastro-intestinal, iar oficialii sud-coreeni spun că poate fi holeră sau febră tifoidă. Noul focar, raportat pentru prima dată joi, pune o presiune suplimentară asupra ţării izolate, în timp ce se luptă cu penuria cronică de alimente şi cu un val de infecţii cu SARS-CoV-2.

Măsuri împotriva bolii depistate în Asia. Focar în Coreea de Nord

Duminică, agenţia de ştiri de stat KCNA a detaliat eforturile de prevenire, inclusiv carantine, "screening intensiv pentru toţi cetăţenii" şi tratament special şi monitorizare a persoanelor vulnerabile, cum ar fi copiii şi persoanele în vârstă. O "Echipă de Diagnostic şi Tratament Rapid" naţional colaborează cu oficialii locali din domeniul sănătăţii şi se iau măsuri pentru a se asigura că agricultura nu este perturbată în zona-cheie, a mai spus KCNA, potrivit news.ro.

Se fac dezinfectări, inclusiv a apelor şi a anumitor deşeuri, pentru a asigura siguranţa apei potabile şi menajere, se arată în raport. KCNA a raportat duminică alte 19.310 de noi cazuri de febră, fără a detalia câţi dintre aceşti pacienţi au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus. În general, peste 4,6 milioane au prezentat simptome de febră de când a fost raportat pentru prima dată la mijlocul lunii mai un focar de COVID-19. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O nouă boală misterioasă se răspândeşte în Asia. Focar în Coreea de Nord: cazuri raportate de peste 800 de familii